Ταυτοποιήθηκαν οι έξι
Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ για την ενέδρα θανάτου έξω από πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών στη Γλυφάδα, όπου δύο άνδρες έπεσαν νεκροί από σφαίρες, ενώ άλλος ένας τραυματίστηκε και νοσηλεύεται.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι δράστες της αιματηρής επίθεσης είναι επτά, εκ των οποίων έξι έχουν ταυτοποιηθεί. Δύο από αυτούς θεωρείται ότι είναι τα άτομα τα οποία έχουν συλληφθεί και θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα με βαρύτατες κατηγορίες. Πρόκειται για δύο Τούρκους κουρδικής καταγωγής 22 και 26 ετών. Ο ένας φέρεται ως φυσικός αυτουργός και ο άλλος ως συνεργός.
Ταυτοποιήθηκαν επίσης και οι δύο νεκροί το πρωί. Όλοι τους (δράστες και θύματα) ήρθαν Ελλάδα μετά το καλοκαίρι και δεν έχουν απασχολήσει τις Αρχές, σύμφωνα με τις έρευνες της Αστυνομίας. Δήλωσαν διωκόμενοι από το καθεστώς Ερντογάν ότι είναι υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν και πήραν προσωρινό άσυλο.
Συνεπώς οι αστυνομικοί αναζητούν ακόμη πέντε άτομα, ένα πιστόλι και φυσικά να ταυτοποιήσουν και τον έβδομο από τα άτομα που συμμετείχαν στο αιματηρό επεισόδιο.
Οι αρχές κάνουν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών της τουρκικής μαφίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες προκύπτει διασύνδεση με το περιστατικό πριν από 15 ημέρες στον Άγιο Παντελεήμονα, όταν οι Αρχές είχαν σταματήσει ένα τζιπ και είχαν συλλάβει έναν Τούρκο κουρδικής καταγωγής. Είχαν προλάβει και είχαν πετάξει τον οπλισμό τους σε παρακείμενο κάδο απορριμμάτων. Υπήρχαν και άλλα άτομα μέσα στο συγκεκριμένο τζιπ.
Αυτόπτης μάρτυρας του επεισοδίου μίλησε στο ΕΡΤNews και την εκπομπή “Συνδέσεις”. “Εχθές περίπου στις 10:00 ήμουν στο βάθος του καταστήματος. Έπινα καφέ με έναν συγχωριανό μου και ακούσαμε πυροβολισμούς. Πολλούς, 4-5. Στην αρχή δεν καταλάβαμε αλλά ξεκινήσαμε να βγούμε προς τα έξω. Μόλις φτάσαμε στη μέση του καταστήματος, στο απέναντι πεζοδρόμιο, είδαμε να τρέχει το θύμα και από πίσω ο δράστης να πυροβολεί, συνέχεια να πυροβολεί μέχρι που κάποια στιγμή σκόνταψε ή κάποια σφαίρα τον χτύπησε, έπεσε, ξανασηκώθηκε, αλλά συνέχισε ο δράστης και έριχνε τις σφαίρες ασταμάτητα. Έτσι, έπεσε στο φαρμακείο απ’ έξω“.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μεικτά πρόσημα με το βλέμμα στην Fed – Άλμα 14% από Delivery Hero
- Η Αmazon Italia θα καταβάλει 723 εκατ. ευρώ στο ιταλικό Δημόσιο λόγω φοροαπάτης
- ΗΠΑ: Δικαστής μπλόκαρε την ανάπτυξη της Εθνοφρουράς στο Λος Άντζελες
- Ideal Holdings: Δωρεάν διάθεση 253.000 ιδίων μετοχών σε 10 δικαιούχους
- Παπαθανάσης για το ν/σ του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης ύψους 22,4 δισ. ευρώ
- Κυρανάκης: Νέος διαγωνισμός για 15 συρμούς του Μετρό ως τον Φεβρουάριο – Τι είπε για την Hellenic Train
- Τσιάρας: Πήγε να κάνει «μασάζ» σε 55 βουλευτές της ΝΔ για τους αγρότες
- Γενική απεργία στη Δυτική Μακεδονία για τις 16/12 αποφάσισαν φορείς και σύλλογοι στο μπλόκο της Σιάτιστας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








