Έρευνα στα γραφεία της φαρμακευτικής εταιρίας Novartis πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν λίγες ημέρες, με εντολή των εισαγγελέων Διαφθοράς. Οι εισαγγελείς από τα μέσα Δεκεμβρίου έχουν ξεκινήσει μεγάλη έρευνα μετά τα στοιχεία για δωροδοκίες κρατικών λειτουργών και γιατρών που είδαν το φως της δημοσιότητας, με αφορμή διετή έρευνα που διεξάγεται από τις αμερικανικές αρχές για τον κολοσσό και τις μεθόδους που φέρεται να χρησιμοποιούσε για να επικρατήσει στην αγορά.
_x000D_
Η έρευνα είχε διαταχθεί από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετά από φάκελο με καταγγελίες και δημοσιεύματα που είχε προσκομίσει ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής.
_x000D_
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι εισαγγελείς Διαφθοράς, ζήτησαν από τα αρμόδια όργανα την εξονυχιστική έρευνα στα γραφεία της εταιρίας προκειμένου να συγκεντρωθούν στοιχεία για την υπόθεση, ηλεκτρονικά και έγγραφα, που σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα αφορά χρηματισμούς εκατοντάδων γιατρών αλλά και πολλών άλλων προσώπων που σχετίζονται με «χώρους επιρροής» προκειμένου να εξυπηρετηθεί η εταιρία.
_x000D_
Ήδη στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής έχουν ζητηθεί στοιχεία από τις αμερικανικές αρχές, που φέρονται να διενεργούν μεγάλη – σχεδόν διετή – έρευνα, τόσο μέσω των μηχανισμών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς όσο και δια της ποινικής αξιολόγησης συγκεκριμένων στοιχείων που έχουν συλλέξει για τη Novartis.
_x000D_
Νωρίτερα, πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης έκαναν λόγο για «καταιγιστικές εξελίξεις» στην υπόθεση της “Novartis” ενώ επισημαίνεται πως «σε κάθε περίπτωση, η δικαστική έρευνα θα είναι γρήγορη και σε βάθος»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τραμπ σε ρόλο προστάτη του Πούτιν: Ζητά από Ζελένσκι να σταματήσει τα πλήγματα στα διυλιστήρια
- Ρωσικό drone έπληξε τρένο μετά τη διέλευση Μπόρις Τζόνσον και Ευρωπαίων αξιωματούχων
- Πώς ένα σπάνιο πουλί δημιούργησε ένα νέο μοντέλο τουρισμού στον Ισημερινό
- Το οικονομικό «θαύμα» της Σελίν Ντιόν: Πώς οι συναυλίες της γίνονται «χρυσωρυχείο» για το Παρίσι
- Η «παγίδα» του ChatGPT σε δικηγόρο: «Εφηύρε» μάρτυρες σε υπόθεση δολοφονίας
- Συναγερμός για τον Μπόρις Τζόνσον: Ρωσικό drone έπληξε τρένο πίσω του
- Μετά τη Βόρεια Ιρλανδία, ο Τραμπ θα ασχοληθεί (και) με την Σκωτία
- Παπανδρέου σε Μητσοτάκη: Ο κύκλος της χρεοκοπίας άνοιξε με ευθύνη της ΝΔ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








