Οι συνταξιούχοι που εργάζονται είναι υποχρεωμένοι να το δηλώσουν στην πλατφόρμα
Ανοίγει η πλατφόρμα στον e-ΕΦΚΑ -ίσως και σήμερα- στην οποία οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι θα μπορούν να δηλώνουν ότι εργάζονται, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς taxis, ΑΜΚΑ και ΑΦΜ . Το νέο καθεστώς που διέπει τους απασχολούμενους συνταξιούχους προβλέπει παρακράτηση 10% στον μισθό τους, αντί για περικοπή 30% στη σύνταξή τους που ίσχυε στο πρόσφατο παρελθόν.
Οι συνταξιούχοι που εργάζονται είναι υποχρεωμένοι να το δηλώσουν στην πλατφόρμα, διότι σε αντίθετη περίπτωση-κι αν πιαστούν από τις αρμόδιες αρχές- θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο που μπορεί να φτάσει σε ύψος που αναλογεί σε12 συντάξεις.
Οι κρατήσεις θα ισχύσουν αναδρομικά από 1η Ιανουάριου 2024, ενώ το μέτρο αφορά όλους τους μισθωτούς, ακόμα κι αν είναι δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί, επιστήμονες. Και οι επαγγελματίες πρέπει να το δηλώσουν, αυτοί δεν θα έχουν παρακράτηση 10%, αλλά θα πληρώνουν προσαυξημένη εισφορά 50% στον κλάδο κύριας σύνταξης.
Εξαιρούνται από την παρακράτηση εκείνοι που ασκούν αγροτική δραστηριότητα και είναι συνταξιούχοι του ΟΓΑ και οι πολύτεκνοι και έχουν ένα παιδί φοιτητή ή ανίκανο για εργασία ή ανήλικο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ισραηλινή επιδρομή στην Γάζα παρά την εκεχειρία – Ενας νεκρός παλαιστίνιος
- Κόντρα Καρντάσιαν – NASA για την επίσκεψη του ανθρώπου στη Σελήνη
- Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ απειλεί να εντείνει τις επιθέσεις εναντίον της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο
- ΗΠΑ: Διορία ημερών στον Τραμπ για την καταβολή του επιδόματος αγοράς τροφίμων
- ΔΣΑ: Στις κάλπες οι δικηγόροι στις 30 Νοεμβρίου
- Ξανά αντιδρούν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, θεωρούν κοροϊδία τη νέα ανακοίνωση των ΕΛΤΑ
- Stoiximan Super League: Στις Σέρρες ο ΠΑΟΚ, με πίεση η ΑΕΚ απέναντι στον Παναιτωλικό
- ΟΠΕΚ+: Ετοιμάζει μία ακόμα μικρή αύξηση της παραγωγής πετρελαίου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








