Υγεία

Εργαζόμενοι του «Αττικόν»: Σε ράντζα και φορεία 70 – 80 ασθενείς και τέσσερις νοσηλευτές σε κάθε εφημερία!

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και πολιτικά υπεύθυνος για την κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας

Υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί να υπάρχει «ιδιαίτερη» νοσηλευτική φροντίδα όταν σε πτέρυγα 40 ασθενών, με σοβαρά προβλήματα υγείας, υπάρχουν δύο νοσηλευτές στη βάρδια

Το Σωματείο Εργαζομένων του μεγαλύτερου πανεπιστημιακού νοσοκομείου της χώρας «Αττικόν» σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή απαντά σε όσα έχει υποστηρίξει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος για τις συνθήκες νοσηλείας και τον θάνατο του πατέρα του στο νοσοκομείο.

«Δεν έχουμε τοποθετηθεί εδώ και καιρό για την υπόθεση του πατέρα βουλευτή της Ν.Δ. από σεβασμό στον ασθενή. Πέρα από τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στο περιβάλλον του θανόντα, ήρθε η ώρα όμως να το κάνουμε γιατί παρακολουθούμε αυτές τις μέρες την εκμετάλλευση -σε δημόσια θέα- της απώλειας ενός ακόμα συνανθρώπου μας», τονίζουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο.

Το σωματείο εργαζομένων, υπογραμμίζει ότι ο βουλευτής της Ν.Δ. εκτοξεύει λάσπη και απειλές ενάντια στους γιατρούς και τους νοσηλευτές του νοσοκομείου «Αττικόν» και ιδιαίτερα στην Αγγειοχειρουργική κλινική, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πριν και μετά τον θάνατο του πατέρα του.

Την ώρα που «έχει ψηφίσει τα μέτρα ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας απειλεί ευθέως γιατρούς και νοσηλευτές (“δεν έχουν φανταστεί τι έχουν να πάθουν από εμένα και τον αδελφό μου”), καλώντας εμμέσως ακόμα και σε βιαιοπραγίες (;) σε βάρος του υγειονομικού προσωπικού, στρέφοντας την οργή του κόσμου για τη δυσλειτουργία του ΕΣΥ απέναντι στους υγειονομικούς και όχι στην πολιτική των κυβερνήσεων που το οδήγησαν εδώ. Έσπευσε άλλωστε να δηλώσει ότι δεν έχει τίποτα με το “φίλο” Άδωνι Γεωργιάδη και την πολιτική της κυβέρνησης γι’ αυτό και μπορεί ωραιότατα να διαπομπεύει τους υγειονομικούς!», αναφέρουν.

Οι εργαζόμενοι θυμίζουν στην ανακοίνωση τους ότι στο «Αττικόν» μετά από κάθε εφημερία υπάρχουν 70-80 άρρωστοι σε ράντζα και φορεία και δεν μπορεί να υπάρχει «ιδιαίτερη» νοσηλευτική φροντίδα όταν σε πτέρυγα 40 ασθενών, με σοβαρά προβλήματα υγείας, υπάρχουν δύο νοσηλευτές στη βάρδια.

«Όταν διεκδικούσαμε να αυξηθούν οι ΜΕΘ-ΜΑΦ κατά τη διάρκεια της πανδημίας και καταγγέλαμε πως σε δεκάδες νοσοκομεία της χώρας (όχι στο Αττικό -κατ’ εξαίρεση) υπάρχουν δεκάδες ασθενείς καθημερινά που περιμένουν διασωληνωμένοι σε κοινό θάλαμο αναζητώντας κλίνη ΜΕΘ ανά τη χώρα ο ίδιος ο βουλευτής Καλλιάνος μας απαντούσε πως “δεν υπάρχει ασθενής που να μένει εκτός ΜΕΘ”. Αποκορύφωμα αυτής της εγκληματικής πολιτικής ήταν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας και προέδρου το κόμματος στο οποίο ανήκει ο κ. Καλλιάνος που έλεγε επισήμως στη Βουλή πως “Δεν έχουμε ενδείξεις για μεγαλύτερη θνησιμότητα στους ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις μονάδες εντατικής”», τονίζουν.

«Η ευαισθησία των υγειονομικών δεν αρχίζει και τελειώνει όταν έρχεται αντιμέτωπο με τα προβλήματα κάποιο συγγενικό μας πρόσωπο», σημειώνουν και προσθέτουν: «Δεν είναι αυτός ο δικός μας κόσμος. Οι υγειονομικοί και το κίνημα τους είναι μαζί με τον λαό στον αγώνα για δωρεάν υγεία. Εχθρούς έχουν μόνο την πολιτική που θέλει να τα διαλύσει και να τα κάνει αγορά για “πελάτες”».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu