Το πλοίο ανήκει στη Modion Maritime του Μύρωνα Τσατσάκη
Δύο πλοία χτύπησαν με drones οι Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, σήμερα Τρίτη τα ξημερώματα, με ένα εκ των οποίων να είναι ελληνόκτηκο. Δημοσίευμα στο TradeWindsnews αναφέρει ότι πρόκειται για το εμπορικό πλοίο Minoan Courage, σημαίας Λιβερίας, το οποίο διαχειρίζεται η Modion Maritime, συμφερόντων του εφοπλιστή Μύρωνα Τσατσάκη.
Το πλοίο βρισκόταν σε θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά από την πόλη Χοντέιντα στην Υεμένη, όταν στοχοποιήθηκε από τους Χούθι. Σε ανάρτησή του στο Twitter το Κέντρο Επιχειρήσεων Θαλάσσιου Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO) ενημερώνει ότι δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί στο πλήρωμα του φορτηγού πλοίου. Το Minoan Courage επλήγη από drone των Χούθι.
Το άλλο πλοίο είναι το δεξαμενόπλοιο Cordelia Moon suezmax με σημαία Παναμά. Ένα μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας (USV) έπεσε πάνω στο πλοίο περίπου 64 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Χοντέιντα στην Υεμένη, μια πόλη-λιμάνι που βομβαρδίστηκε από τον ισραηλινό στρατό το Σαββατοκύριακο.
Η αριστερή δεξαμενή έρματος του πλοίου με τον αριθμό έξι έχει υποστεί διάτρηση και το πλοίο παίρνει νερό. Το πλήρωμα φέρεται να είναι ασφαλές.
Τα δύο περιστατικά είναι οι πρώτες καταγεγραμμένες επιθέσεις σε εμπορικά πλοία από τους Χούθι από την 1η Σεπτεμβρίου, όταν πύραυλοι και μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν το δεξαμενόπλοιο Blue Lagoon I (χωρητικότητας 148.600-dwt, κατασκευής 2003) και το VLCC Amjad (χωρητικότητας 298.900-dwt, κατασκευής 2017).
Πρόκειται για την πρώτη επίθεση των Χούθι κατά εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν μετά τις πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ κατά στόχων της οργάνωσης στην Υεμένη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Eυρωμπάσκετ 2025: Το πρόγραμμα μεταδόσεων της ΕΡΤ από 27 Αυγούστου έως 14 Σεπτεμβρίου
- Χάθηκε μια ζωή: Το ασθενοφόρο στην Αίγινα δεν ήρθε ποτέ
- Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κάντζα Αττικής
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες από την πολιτική κρίση στη Γαλλία – Ισχυρή πτώση ο CAC 40
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τετάρτη (27/8) στη λεωφόρο Ποσειδώνος
- Bloomberg: Αρόδο έχουν αφήσει τα ΗΑΕ δεξαμενόπλοιο του Προκοπίου που μεταφέρει αργό από το Σουδάν
- Χωρίς τον Chrome η Google δεν θα είναι ίδια
- Βόρεια Χίος: Ποια μέτρα αποφασίστηκαν για την αποκατάσταση από τις φωτιές
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις