Ολοκληρώθηκε από την Εθνική η πώληση χαρτοφυλακίου ανεξασφάλιστων μη εξυπηρετούμενων πιστωτικών καρτών, καταναλωτικών δανείων και δανείων και πιστώσεων προς μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις ύψους 1,2 δισ. ευρώ σε ανεξόφλητο κεφάλαιο προς την Asopus LP.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνικής, η Asopus είναι εταιρεία συνδεδεμένη με επενδυτικά κεφάλαια, διαχειριστής των οποίων είναι η CarVal Investors L.P.
Το τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε πάνω από 9% του ανεξόφλητου κεφαλαίου του χαρτοφυλακίου και έχει θετική επίπτωση στην κεφαλαιακή βάση της ΕΤΕ (βάσει του δείκτη CET 1 για το α’ τρίμηνο του 2019).
Σημειώνεται ότι η συναλλαγή πέτυχε το υψηλότερο μέχρι σήμερα τίμημα για πωλήσεις δανείων χωρίς εξασφαλίσεις.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Reuters: Το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «Karolos» πέρασε τα Στενά του Ορμούζ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Βούλιαξαν οι δείκτες καθώς το πετρέλαιο ανεβαίνει
- Κούβα: Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να απαγγείλουν κατηγορίες στον 94χρονο Ραούλ Κάστρο
- GALAXY COSMOS MEZZ PLC - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- TRASTOR Α.Ε.Ε. ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ - TRASTOR Α.Ε.Ε.Α.Π. 18 – 05 – 2026
- ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΞΙΩΝ 18 – 05 – 2026
- Βουλή: Ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Ροδόπης Φερχάτ Οζγκιούρ, από τη Νέα Αριστερά
- TRASTOR Α.Ε.Ε. ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ - Εισαγωγή και έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








