Επισημαίνει ότι η αεροπορική πέτυχε EBITDA - ρεκόρ ύψους 228 εκατ. ευρώ το γ' τρίμηνο του 2023, περίπου +35% από την αντίστοιχη περίοδο του 2019
Σύσταση αγορά και τιμή στόχο τα 13,8 ευρώ, από 13,9 ευρώ προηγουμένως, δίνει στην Aegean Airlines, η Eurobank Equities.
Επισημαίνει ότι η αεροπορική πέτυχε EBITDA-ρεκόρ ύψους €228 εκατ. το γ’ τρίμηνο του 2023, περίπου +35% από την αντίστοιχη περίοδο του 2019, στηριγμένη στην αύξηση των εσόδων (υψηλότερή κατά 28% από το τρίτο τρίμηνο του 2019). Αυτό προέκυψε ως αποτέλεσμα της ισχυρής τιμολόγησης (ναύλοι +21% έναντι του τρίτου τριμήνου του 2019) και των υγιών όγκων (επιβάτες +7%).
Ως αποτέλεσμα, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 133,6 εκατ. ευρώ το τρίμηνο, οδηγώντας σε καθαρά κέρδη άνω των 170 εκατ. ευρώ το 9μηνο. Η δημιουργία ρευστού παρέμεινε σταθερή, με την Aegean να αυξάνει την καθαρή της θέση σε μετρητά (ex-leases) στα 535 εκατ. ευρώ.
Η Aegean ενίσχυσε περαιτέρω τον ήδη υγιή ισολογισμό της, με την επαναγορά των warrants (€85 εκατ.) να απορροφά μόνο ένα μέρος της ρευστότητας, συμπληρώνει.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Ευρωαγορές: Στο κόκκινο οι δείκτες, βαρίδι η HSBC – Πτώση σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη
- Saudi Aramco: Αυξάνει τις προσφορές πετρελαίου στην Ευρώπη καθώς αποκαθίστανται οι προμήθειες
- Κόκκαλης: Αγορές μετοχών 3,66 εκατ. ευρώ της Intracom μέσα σε εννέα ημέρες
- Orilina Properties: Ξεκίνησε η απορρόφηση της θυγατρική Γερανίου Αναπτυξιακή
- Εκλογές στο Ισραήλ: Σφοδρές αλληλοκατηγορίες Νετανιάχου και Αμπάς για νοθεία – Παρέμβαση της αντιπολίτευσης
- ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤOΧΩΝ - Ανακοίνωση ρυθμιζόμενης πληροφορίας του Ν. 3556/2007 (Γνωστοποίηση συναλλαγών)
- Pizza Fan: Παραδέχθηκε ότι γνώριζε για το παράνομο «κέρασμα» ο ιδιοκτήτης – Αρνείται την εγκληματική οργάνωση
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








