Οι υψηλότερες ετήσιες αυξήσεις καταγράφηκαν σε Λουξεμβούργο (+11,4%), Βουλγαρία (+8,1%) και Πορτογαλία (+5,3%)
Αύξηση 1,5% κατέγραψε ο όγκος των πωλήσεων τον Ιανουάριο του 2025 στην ευρωζώνη και 1,6% στην ΕΕ, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2024, σύμφωνα με με τις πρώτες εκτιμήσεις της Eurostat, με τα τρόφιμα στο +1,4%, ενώ τον Δεκέμβριο του 2024, ο όγκος του λιανικού εμπορίου παρέμεινε σταθερός τόσο στη ζώνη του ευρώ όσο και στην ΕΕ .
Οι υψηλότερες ετήσιες αυξήσεις στον συνολικό όγκο λιανικού εμπορίου καταγράφηκαν στο Λουξεμβούργο (+11,4%), τη Βουλγαρία (+8,1%) και την Πορτογαλία (+5,3%).
Τον Ιανουάριο του 2025, σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2024, ο εποχικά προσαρμοσμένος όγκος λιανικού εμπορίου μειώθηκε κατά 0,3% στη ζώνη του ευρώ και κατά 0,2% στην ΕΕ , σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Eurostat, της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Τον Δεκέμβριο του 2024, ο όγκος του λιανικού εμπορίου παρέμεινε σταθερός τόσο στη ζώνη του ευρώ όσο και στην ΕΕ .

Ετήσια σύγκριση ανά κλάδο λιανικής και ανά κράτος μέλος
Στη ζώνη του ευρώ τον Ιανουάριο του 2025, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2024, ο όγκος του λιανικού εμπορίου
- αυξήθηκε για τρόφιμα, ποτά, καπνό κατά 1,4%,
- αυξήθηκε για τα μη εδώδιμα προϊόντα (εκτός των καυσίμων αυτοκινήτων) κατά 1,8%,
- αυξήθηκε για τα καύσιμα αυτοκινήτων σε εξειδικευμένα καταστήματα κατά 0,1%.
Στην ΕΕ , ο όγκος του λιανικού εμπορίου
- αυξήθηκε για τρόφιμα, ποτά, καπνό κατά 1,0%,
- αυξήθηκε για τα μη εδώδιμα προϊόντα (εκτός των καυσίμων αυτοκινήτων) κατά 2,4%.
- αυξήθηκε για τα καύσιμα αυτοκινήτων σε εξειδικευμένα καταστήματα κατά 0,1%.
Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, οι υψηλότερες ετήσιες αυξήσεις στον συνολικό όγκο λιανικού εμπορίου καταγράφηκαν στο Λουξεμβούργο (+11,4%), τη Βουλγαρία (+8,1%) και την Πορτογαλία (+5,3%). Μειώσεις παρατηρήθηκαν στη Φινλανδία (-0,4%), στο Βέλγιο και στην Ιταλία (και οι δύο -0,3%).


Μηνιαία σύγκριση ανά κλάδο λιανικής και ανά κράτος μέλος
Στη ζώνη του ευρώ τον Ιανουάριο του 2025, σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2024, ο όγκος του λιανικού εμπορίου
- αυξήθηκε για τρόφιμα, ποτά, καπνό κατά 0,6%,
- μειώθηκε για τα μη εδώδιμα προϊόντα (εκτός των καυσίμων αυτοκινήτων) κατά 0,7%,
- μειώθηκε για τα καύσιμα αυτοκινήτων σε εξειδικευμένα καταστήματα κατά 0,3%.
Στην ΕΕ , ο όγκος του λιανικού εμπορίου
- αυξήθηκε για τρόφιμα, ποτά, καπνό κατά 0,3%,
- μειώθηκε για τα μη εδώδιμα προϊόντα (εκτός από τα καύσιμα αυτοκινήτων) κατά 0,5%,
- μειώθηκε για τα καύσιμα αυτοκινήτων σε εξειδικευμένα καταστήματα κατά 0,2%.
Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, οι μεγαλύτερες μηνιαίες μειώσεις στο συνολικό όγκο λιανικού εμπορίου καταγράφηκαν στη Σλοβακία (-9,0%), στη Λιθουανία (-4,8%) και στην Κύπρο (-2,2%). Οι υψηλότερες αυξήσεις παρατηρήθηκαν στη Σλοβενία (+2,3%), στην Ουγγαρία (+2,2%) και στην Ολλανδία (+1,6%).


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πιερρακάκης – Τράπεζες: 2 – 0
- Xenia: Ο πρωταγωνιστής της ελληνικής ελιάς από την Ηλεία που, που δίνει μάχη για τη νέα γενιά καταναλωτών
- Πεντάσφαιρη Πορτογαλία με σόου κόντρα στο Ουζμπεκιστάν (5-0) από τον ασταμάτητο Ρονάλντο
- ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. - Αριθμός δικαιωμάτων ψήφου και ύψος Μετοχικού Κεφαλαίου
- ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. - ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. 24 – 06- 2026
- ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΞΙΩΝ 24 – 06 – 2026
- ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ (1) ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΡΟΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ (2) ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΛΗΘΕΝΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ.
- ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΝΕΩΝ, ΚΟΙΝΩΝ, ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑ ΨΗΦΟΥ ΑΥΛΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ, ΕΚΔΟΣΕΩΣ ΤΗΣ “ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ”
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








