Ο μεγαλύτερος πυρηνικός παραγωγός της ΕΕ, η Γαλλία, παρήγαγε το 54,6% της πυρηνικής ενέργειας της ΕΕ
Το 2023, οι 13 χώρες της ΕΕ με παραγωγή πυρηνικής ηλεκτρικής ενέργειας παρήγαγαν 619.601 γιγαβατώρες (GWh) ηλεκτρικής ενέργειας, σημειώνοντας αύξηση κατά 1,7% σε σύγκριση με το 2022, κυρίως λόγω της ολοκλήρωσης της συντήρησης των πυρηνικών αντιδραστήρων της στη Γαλλία.
Οι πυρηνικοί σταθμοί των 13 αυτών χωρών αντιπροσώπευαν το 22,8% της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην ΕΕ.
Ο μεγαλύτερος πυρηνικός παραγωγός της ΕΕ, η Γαλλία, παρήγαγε το 54,6% της πυρηνικής ενέργειας της ΕΕ (338 202 GWh). Ακολούθησε η Ισπανία με 58 873 GWh (9,2%), μπροστά από τη Σουηδία (48 470 GWh- 7,8%) και τη Φινλανδία (34 308 GWh- 5,5%).
Η Γερμανία παρήγαγε συνολικά 7 216 GWh στις αρχές του 2023 πριν τερματίσει εντελώς την πυρηνική παραγωγή τον Απρίλιο. Η εν λόγω χώρα της ΕΕ ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός στην ΕΕ μέχρι το 2021.

Οι χώρες της ΕΕ που βασίζονται περισσότερο στην πυρηνική ενέργεια το 2023 είναι η Γαλλία (65,0% του συνόλου της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας) και η Σλοβακία (62,0%).
Αντίθετα, μόνο το 1,4% της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται στη Γερμανία και το 3,3% στις Κάτω Χώρες προέρχεται από πυρηνικούς σταθμούς.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Eurobank Research: Φτιάχτηκε «μαξιλάρι» από τα φοροέσοδα στον Προϋπολογισμό του 2026
- Δύο νέες περιοχές στον κατάλογο των Προστατευόμενων Τοπίων
- Βουλή: Με ψήφους ΝΔ πέρασε το νομοσχέδιο για την επέκταση των αρμοδιοτήτων ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ
- Βοιωτία: Μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης διά θαλάσσης στον Άγιο Βασίλειο – Οι φλόγες μπήκαν στην Ξηρονομή
- ΔΕΔΔΗΕ: Μόλις στο 1% των πυρκαγιών αποδίδεται ευθύνη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
- ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. - ΧΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΝΟΜΕΣ 03 – 08 – 2026
- ΤτΕ: Ακριβότερα στο 4,74% τα υφιστάμενα δάνεια τον Ιούνιο – Στο 4,39% το περιθώριο επιτοκίου
- ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








