Η Δανία είχε το υψηλότερο μερίδιο ΑΠΕ στην καθαρή παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με 88,8%
Το 2024, το 47,4% της καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται στην ΕΕ προήλθε από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ), σημειώνοντας αύξηση κατά 2,6% σε σύγκριση με το 2023, σύμφωνα με την Eurostat.
Μεταξύ των χωρών της ΕΕ, η Δανία είχε το υψηλότερο μερίδιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην καθαρή παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με 88,8%, που προέρχεται κυρίως από την αιολική ενέργεια, ακολουθούμενη από την Πορτογαλία (87,4%, κυρίως αιολική και υδροηλεκτρική) και την Κροατία (73,8%, κυρίως υδροηλεκτρική). Τα χαμηλότερα μερίδια ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καταγράφηκαν στη Μάλτα (15,1%), στην Τσεχία (17,5%) και στην Κύπρο (24,1%).

Η αιολική και η υδροηλεκτρική ενέργεια αντιπροσώπευαν περισσότερα από τα δύο τρίτα της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές (39,1% και 29,9% αντίστοιχα). Το υπόλοιπο ένα τρίτο της ηλεκτρικής ενέργειας προερχόταν από ηλιακή ενέργεια (22,4%), εύφλεκτα καύσιμα (8,1%) και μόνο περίπου το 0,5% από γεωθερμική ενέργεια.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- DOTSOFT Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- Πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2026
- ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ ΠΡΟΦΙΛ Α.Ε. - Οικονομική έκθεση ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ Α.Ε. (2026,Εξαμηνιαία,Μητρική)
- Λαγκάρντ: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να ρίξει τον πληθωρισμό
- Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Η πρωινή άνοδος χάθηκε στο κλείσιμο
- CPLP SHIPPING HOLDINGS PLC - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΛΟΓΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
- CPLP SHIPPING HOLDINGS PLC - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΛΟΓΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
- ΣτΕ: Δημόσιο και ΟΤΑ θα πληρώνουν για ζημιές σε παράνομα ακίνητα που έχουν χτιστεί σε ρέματα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








