Κατά 0,2% αυξήθηκε το ΑΕΠ της ευρωζώνης και κατά 0,4% της Ευρωπαϊκής Ένωσης το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, σε σύγκριση με το προηγούμενο, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση της Eurostat.
Ένα τρίμηνο πριν, το ΑΕΠ είχε αυξηθεί κατά 0,3% στην ευρωζώνη και κατά 0,5% στην ΕΕ.
Σε ετήσια βάση, η οικονομία της ευρωζώνης έτρεξε με 5% και της ΕΕ με 5,2%, μετά την αύξηση του ΑΕΠ κατά 4,7% στην ευρωζώνη και κατά 4,9% στην ΕΕ ένα τρίμηνο πριν.

Ανάπτυξη 0,2% στη Γερμανία, στασιμότητα στη Γαλλία
Κατά 0,2% αυξήθηκε το ΑΕΠ της Γερμανίας, προσαρμοσμένο σε τιμές, εποχικές και ημερολογιακές αυξήσεις, το πρώτο τρίμηνο του 2022 σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ανέφερε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της χώρας Destatis σε προκαταρκτική έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή. Προσαρμοσμένο στις τιμές, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 4,0% σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο.
«Οι οικονομικές επιδόσεις αυξήθηκαν ελαφρά το πρώτο τρίμηνο του 2022, μετά την ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας το περασμένο καλοκαίρι και την πτώση στα τέλη του 2021… Οι οικονομικές συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία είχαν αυξανόμενο αντίκτυπο στη βραχυπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη από τα τέλη Φεβρουαρίου», αναφέρεται στην έκθεση.
Στάσιμη η γαλλική οικονομία, ενώ περισσότερο από το αναμενόμενο επιβράδυνε η Ισπανία το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η ΕΚΤ ανανεώνει την προσφορά ρευστότητας σε ευρώ για να ενισχύσει την ελκυστικότητα του νομίσματος
- HΠΑ: Στα 3 δισ. ευρώ το κόστος της αύξησης της ναυτικής παρουσίας στην Καραϊβική
- Mπαντεφέρ ΗΠΑ – Κίνας στο Περού με μήλο της έριδος το λιμάνι του Chancay
- Oι κρυφές παγίδες των φθηνών κινέζικων μικρών δεμάτων μετά τους δασμούς
- Mελόνι: Δεν συμμερίζομαι την κριτική του Μερτς στην κουλτούρα του MAGA
- Ν. Δένδιας: Δέσμη μέτρων για τη βελτίωση της διαβίωσης των μελών της Στρατιωτικής Οικογένειας
- Δημόσιο: “Οχι” λέει το Συμβούλιο της Επικρατείας στην επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού
- Υπόθεση Ναβάλνι: Γιατί οι Ευρωπαίοι είναι σίγουροι πως θα θανατώθηκε με δηλητηριώδη τοξίνη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






