Τη μεγαλύτερη βελτίωση τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατέγραψε η αγορά εργασίας στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του γ’ 3μηνο του 2014.
Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, σε μηνιαία βάση ο δείκτης απασχόλησης στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά +1,7% το γ’ 3μηνο του 2014 , καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των 18 της Ευρωζώνης και των 28 της Ε.Ε.
Σε ετήσια βάση, ο δείκτης απασχόλησης βελτιώθηκε κατά +1,6%.
Σε επίπεδο Ευρωζώνης η απασχόληση αυξήθηκε κατά +0,2% σε ετήσια βάση και κατά +0,6% σε τριμηνιαία βάση.
Στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η απασχόληση ενισχύθηκε κατά +0,3% σε ετήσια βάση και κατά +0,9% σε μηνιαία βάση.
Σύμφωνα με τη Eurostat, το γ’ 3μηνο του 2014 περίπου 226,9 εκ. Ευρωπαίοι εργάζονταν στις 28 χώρες της Ε.Ε. και 148,2 εκ. στα 18 κράτη – μέλη της Ευρωζώνης.

Όπως προαναφέρθηκε, η Ελλάδα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια χώρα, καθώς σημείωσε τη μεγαλύτερη βελτίωση.
Στη δεύτερη θέση έπεται η Λιθουανία (+1,5%) και στην τρίτη η Πορτογαλία (+1,4%).
Στον αντίποδα, η μεγαλύτερη υποχώρηση καταγράφηκε στη Λετονία (-1,7%), στη Μάλτα (-0,8%) και στη Φινλανδία (-0,3%).

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Η efood περνάει στο fund από τη Νέα Υόρκη «SSW Partners»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μεικτά πρόσημα με φόντο την ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
- BALLY'S INTRALOT Α.Ε. - Αγορά μετοχών Bally’s Intralot από την Deutsche Bank
- ΕΚΠΟΙΖΩ: Νέα «παγίδα» χρεώσεων από την Εθνική Τράπεζα μέσω των καρτών DUAL MASTERCARD
- MEVACO ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ Α.Β.Ε.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Στη Σαγκάη η έδρα του νέου παγκόσμιου οργανισμού για την Τεχνητή Νοημοσύνη
- Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια τα vouchers για τα παιδιά πολύτεκνων οικογενειών
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








