Στο -0,1% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα το Σεπτέμβριο του 2016, σε σχέση με 0,4% τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα η Eurostat. Ένα χρόνο πριν, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν -0,8%.
Συνολικά, στην ευρωζώνη ο ετήσιος πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο ήταν 0,4% από 0,2% τον Αύγουστο και -0,1% ένα χρόνο πριν. Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ετήσιος πληθωρισμός ήταν επίσης 0,4% το Σεπτέμβριο, σε σχέση με 0,3% τον Αύγουστο και -0,1% ένα χρόνο πριν.
Αρνητικοί ετήσιοι ρυθμοί πληθωρισμού παρατηρήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2016 σε δέκα κράτη μέλη της ΕΕ. Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Βουλγαρία (-1,1%), την Κροατία (-0,7%) και τη Σλοβακία (-0,5%). Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στο Βέλγιο (1,8%), την Εσθονία (1,7%) και την Αυστρία (1,1%). Σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2016, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε εννιά κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερός σε δύο και αυξήθηκε σε 16.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Lidl Ελλάς: Επένδυση με κοινωνική απόδοση 3,7 ευρώ για κάθε 1 ευρώ στο CTY Greece
- Campeón Gaming: Νέα Director of Corporate Communications & CSR η Δήμητρα Γουρδούπη
- ΕΕ – στεγαστική κρίση: Χρειάζονται 7,14 εκατ. επιπλέον κατοικίες έως το 2035, με την Ελλάδα να θέλει 110.000
- Volkswagen: «Βόμβα» 16 δισ. ευρώ για 60.000 απολύσεις και λουκέτα σε εργοστάσια
- IPOready από το Euronext Athens: Δωρεάν εξάμηνη προετοιμασία για επιχειρήσεις που εξετάζουν IPO μέσα στα επόμενα χρόνια
- Τραμπ: «Νομίζω ότι ο πόλεμος με το Ιράν θα τελειώσει αμέσως μετά τις ενδιάμεσες εκλογές»
- ΔΝΤ: «Έκοψε» τον κορυφαίο υποψήφιο για επικεφαλής οικονομολόγο λόγω κριτικής στους δασμούς Τραμπ
- Ισραηλινό χτήπημα σκότωσε γονείς και τις δύο ανήλικες κόρες τους στη Γάζα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








