Στο 0,8% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ελλάδα το Μάιο του 2018, σε σχέση με 0,5% τον Απρίλιο σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα η Eurostat. Ένα χρόνο πριν το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 1,5%.
Συνολικά, στην Ευρωζώνη ο ετήσιος πληθωρισμός το Μάιο ήταν 1,9% από 1,3% τον Απρίλιο και 1,4% ένα χρόνο πριν. Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ετήσιος πληθωρισμός ήταν 2% το Μάιο, σε σχέση με 1,5% τον Απρίλιο και 1,6% ένα χρόνο πριν.
Οι χαμηλότεροι ετήσιοι ρυθμοί πληθωρισμού παρατηρήθηκαν στην Ιρλανδία (0,7%) και στην Ελλάδα (0,8). Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Ρουμανία (4,6%) και στην Εσθονία (3,1%). Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε ένα κράτος μέλος, παρέμεινε σταθερός επίσης σε ένα και αυξήθηκε σε 26.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΗΠΑ: Στο τραπέζι ο Νόμος Αμυντικής Παραγωγής για αύξηση της διύλισης πετρελαίου
- Ευρωαγορές: Ράλι ανακούφισης, όχι αλλαγή τάσης
- Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ το ιατρείο στο Κολωνάκι μετά τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
- Σχολικά λεωφορεία στο «μικροσκόπιο» της Τροχαίας – 457 παραβάσεις σε 2.263 ελέγχους
- Παραιτήθηκε ο πρύτανης του Keele Οδυσσέας Ζώρας με αιχμές κατά κυβέρνησης και Υπ. Παιδείας
- ΠΡΟΝΤΕΑ Α.Ε.Ε.Α.Π. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Οκτώ ταυτοποιήσεις για την επίθεση σε πρώην πρόεδρο αθλητικής ομάδας στη Θεσσαλονίκη
- UNIBIOS Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








