Από το 2,8% του περασμένου μήνα, αλλά αρκετά χαμηλότερα από την Ευρωζώνη που κυμάνθηκε στο 5,3%
Σε 3,5% επιταχύνθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούλιο σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της Eurostat, πατώντας «γκάζι» από το 2,8% του περασμένου μήνα, με τα προκαταρκτικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας την 31η Ιουλίου να τον υπολογίζουν στο 3,4%.
Αντιθέτως, στην Ευρωζώνη οι πιέσεις στις τιμές σημείωσαν επιβράδυνση στο 5,3% από 5,5% τον Ιούνιο. Πρόκειται για την πρώτη επιτάχυνση που καταγράφει ο ελληνικός ετήσιος δείκτης τιμών καταναλωτή εδώ και σχεδόν ένα έτος.
Πάντως, το καλό είναι πως στην Ελλάδα η άνοδος του πληθωρισμού παραμένει πολύ βραδύτερη σε σύγκριση με ΕΕ και Ευρωζώνη. Αναλυτικότερα, σε επίπεδο ΕΕ (6,1%), η Ελλάδα πέτυχε μια από τις καλύτερες επιδόσεις ανάμεσα στις 27 οικονομίες της καθώς είχε τον 7ο χαμηλότερο πληθωρισμό. Μπροστά από την χώρα μας βρέθηκαν μόνο το Βέλγιο (1,7%), το Λουξεμβούργο (2%), η Ισπανία (2,1%), η Ελβετία (2,1%), η Κύπρος (2,4%) και η Δανία (3,2%).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η χρυσή φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης σπάει κάθε ρεκόρ με αξία 300 εκατ. ευρώ
- Φρένο στην ανάπτυξη της Βρετανίας με την πρώτη συρρίκνωση μετά από οκτώ μήνες
- Νέο κύμα αναδιάρθρωσης στην Ubisoft φέρνει λουκέτο σε δύο στούντιο και εκατοντάδες απολύσεις
- Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- PERFORMANCE TECHNOLOGIES Α.Ε. - Γνωστοποίηση αγοράς ιδίων μετοχών της 11.6.2026
- Η Εθνική Τράπεζα βράβευσε 12 καινοτόμες ομάδες που ξεχώρισαν στο NBG Business Seeds
- Μουντιάλ για λίγους: Αδεια καθίσματα στη Γκουανταλαχάρα “καρφώνουν” την απληστία της FIFA
- Trastor: Πούλησε τετραώροφο κτήριο γραφείων στο Μαρούσι έναντι 9,9 εκατ. ευρώ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








