Τα υψηλότερα ποσοστά ήταν στην Ιρλανδία (96%), στην Ολλανδία (94%) και στη Δανία (91%)
Οι διαδικτυακές αγορές στην ΕΕ συνεχίζουν να επεκτείνονται, σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έρευνα για τη χρήση των τεχνολογιών πληροφοριών και επικοινωνιών (ΤΠΕ) σε νοικοκυριά και από ιδιώτες, που παρουσίασε η Eurostat.
Το 2024, το 77% των χρηστών του Διαδικτύου αγόρασε ή παρήγγειλε αγαθά ή υπηρεσίες για προσωπική χρήση μέσω Διαδικτύου τους προηγούμενους 12 μήνες, αυξημένο από 59% το 2014, σημειώνοντας άνοδο 17%.
Τα υψηλότερα ποσοστά χρηστών του Διαδικτύου που πραγματοποίησαν αγορές μέσω Διαδικτύου το 2024 ήταν στην Ιρλανδία (96%), στην Ολλανδία (94%) και στη Δανία (91%). Στο 78% η Ελλάδα. Αντίθετα, η Βουλγαρία είχε το χαμηλότερο μερίδιο με 57%, ακολουθούμενη από την Ιταλία και τη Ρουμανία, αμφότερες με 60%.
Από το 2014 έως το 2024, σημαντική ανάπτυξη παρατηρήθηκε στη Ρουμανία (+43 π.μ., από 17% σε 60%), στην Ουγγαρία (+37 π.μ., 42% σε 79%) και στη Λιθουανία (+36 π.μ., 36% σε 72%).

Κορυφαίες διαδικτυακές αγορές το 2024: τα ρούχα πρωτοστάτησαν
Τα προϊόντα που αγοράζονταν πιο συχνά στο διαδίκτυο το 2024 ήταν ρούχα (συμπεριλαμβανομένων αθλητικών), παπούτσια και αξεσουάρ, με το 45% των ατόμων να πραγματοποιούν αυτές τις αγορές τους προηγούμενους 3 μήνες.
Ακολούθησαν οι παραδόσεις τροφίμων από εστιατόρια, αλυσίδες fast-food και υπηρεσίες catering (21%), καλλυντικά και προϊόντα ευεξίας (20%) και έπιπλα και αξεσουάρ σπιτιού ή είδη κηπουρικής (19%). Στη συνέχεια ήταν αθλητικός εξοπλισμός (εκτός αθλητικών ενδυμάτων), έντυπα βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες και συμπληρώματα υγείας όπως βιταμίνες (εξαιρουμένων των διαδικτυακών ανανεώσεων συνταγών), το καθένα με μερίδιο 16%.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Γνωστοποίηση σημαντικών αλλαγών στα δικαιώματα ψήφου σύμφωνα με το ν. 3556/2007, όπως ισχύει
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Ολοκλήρωση της συγχώνευσης με απορρόφηση από την Τράπεζα Πειραιώς κατά 100% θυγατρικών εταιρειών
- Ευρωαγορές: Βουτιά στους δείκτες, κύμα ρευστοποιήσεων στις μετοχές
- Telegraph: Το Ιράν ζητά S-400 από τον Πούτιν – Η μυστική επιστολή και το σχέδιο στρατιωτικής θωράκισης της Τεχεράνης
- ΣΕΤΕ: «Όχι» στη νέα αύξηση του τέλους παρεπιδημούντων στο 1% – Αδικαιολόγητη η πρόσθετη επιβάρυνση
- Αιφνιδιαστική ακύρωση από Τραμπ: Στον «πάγο» η επιτροπή των ισχυρών της τεχνολογίας
- IDEAL HOLDINGS A.E. - Ανακοίνωση αγοράς ιδίων μετοχών
- Τουρκική πρόκληση με αντι-NAVTEX για το «Abeille Marengo»: Η Άγκυρα απαιτεί άδεια για το καλώδιο Κρήτης – Κύπρου
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








