Οι πολίτες στη συντριπτική τους πλειονότητα υποστηρίζουν ότι θέλουν τόσο την πάταξη της φοροδιαφυγής όσο και τη μείωση της φορολογίας, ενώ οι μισοί Έλληνες εκτιμούν ότι όπως γίνονται σήμερα οι ιδιωτικοποιήσεις δεν επιφέρουν ουσιαστικό αποτέλεσμα στα δημόσια έσοδα.
Αυτό προκύπτει από την ποσοτική έρευνα με τίτλο «Οικονομικό Βαρόμετρο», η οποία πραγματοποιείται κατ’ εντολή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών από την εταιρία ALCO, ενώ τα ευρήματά της επεξεργάζονται από το Κέντρο Μελετών και Έρευνας (Κε.ΜΕ.) του ΕΒΕΑ. Η έρευνα διεξήχθη μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε δείγμα 1.000 ατόμων, ηλικίας 18 και άνω, από όλη την Ελλάδα, το χρονικό διάστημα μεταξύ 3 έως 7 Οκτωβρίου 2016.
Δίνοντας την έρευνα στη δημοσιότητα, ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, σχολίασε: «Από τη νέα έρευνα του ΕΒΕΑ προκύπτει ότι οι πολίτες επιθυμούν η κυβέρνηση να προχωρήσει τόσο σε θεσμικές μεταρρυθμίσεις όσο και στην υλοποίηση μέτρων βελτίωσης της οικονομίας. Ένας στους δυο Έλληνες τάσσεται υπέρ της λειτουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων, εξέλιξη που συνδέεται και με την αναθεώρηση του συντάγματος, μια διαδικασία στην οποία μετέχουν τα επιμελητήρια και θα δώσουν τη μάχη τους προς αυτήν την κατεύθυνση».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Οικονομία: Τα δύο ορόσημα στην αποκλιμάκωση του δημοσίου χρέους
- Marfin: Επιστρέφει στην Ελλάδα η 46χρονη που κατηγορείται για τον εμπρησμό – Δηλώνει αθώα
- Το εντυπωσιακό comeback της SK Hynix: Από «προβληματική», σε εταιρεία αξίας άνω του 1 τρισ. δολαρίων
- «Όλα έχουν να κάνουν με τον αριθμό»: Πώς η Apollo ξεπέρασε την προσφορά της easyJet για την Castlelake
- Φατίχ Μπιρόλ (IEA): Η Ευρώπη πληρώνει ακριβά την καθυστέρηση μετάβασης στην ηλεκτρική ενέργεια
- Σε τεντωμένο σχοινί ο CEO της Volkswagen μετά το «όχι» των συνδικάτων στο σχέδιο αναδιάρθρωσης
- AI Act: Τι αλλάζει για τους Έλληνες πολίτες, τις επιχειρήσεις και το Δημόσιο
- «Πόλεμος» στη Silicon Valley: Αγωγή Apple κατά OpenAI για φερόμενη υπεξαίρεση εμπορικών απορρήτων
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








