Δέχθηκε ανηλεές σφυροκόπημα η μετοχή της κατασκευαστικής με την επιστροφή της στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ μετά από 17 μήνες
Οι μετοχές της πιο υπερχρεωμένης εταιρείας κατασκευής ακινήτων στον κόσμο άρχισαν και πάλι να διαπραγματεύονται σήμερα, Δευτέρα, στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, για πρώτη φορά από τις 21 Μαρτίου του 2022.
Η επιστροφή της Evergrande ύστερα από 17 μήνες απουσίας ήταν άκρως οδυνηρή. Η μετοχή έκανε «βουτιά» έως και 87% λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης, στα 22 σεντς από τα 1,65 δολάρια Χονγκ Κονγκ, στα οποία είχε κλείσει στις 18 Μαρτίου 2022.
Αποτελέσματα 6μηνου
Να θυμίσουμε ότι η εταιρεία εμφάνισε ζημίες 39,25 δισ. γιουάν (5,38 δισ. δολάρια) για το εξάμηνο, που έληξε τον Ιούλιο, έναντι ζημιών 86,17 δισ. γιουάν έναν χρόνο νωρίτερα. .Τα έσοδά της ανήλθαν στα 128,81 δισ. γιουάν. από τα 89,28 δισ. γιουάν το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Τον Ιούλιο η δοκιμαζόμενη εταιρεία κατέθεσε αίτηση για υπαγωγή σε καθεστώς χρεοκοπίας στις ΗΠΑ, προκειμένου να προστατεύσει το αμερικανικό ενεργητικό της από τους πιστωτές, όσο θα διαπραγματεύεται μία συμφωνία αναδιάρθρωσης.
Χρέη και Ενεργητικό
Στα έγγραφα που κατέθεσε στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, η Evergrande αποκάλυψε ότι είχε συνολικές υποχρεώσεις 2,39 τρισ. γιουάν τον Ιούλιο, ελαφρώς χαμηλότερες από τα 2,44 τρισ. γιουάν τον Ιούνιο του 2022. Το συνολικό ενεργητικό της είναι 1,74 τρισ. γιουάν, συμπεριλαμβανομένου ρευστού και ρευστοποιήσιμου ενεργητικού 13,4 δισ. γιουάν.
Η Evergrande κήρυξε πτώχευση στην Κίνα το 2021. Το 2021 και 2022 είχε καθαρές ζημίες 476 δισ. γιουάν και 105,9 δισ. γιουάν αντίστοιχα. Το 2020 είχε καθαρά κέρδη 8,1 δισ. γιουάν.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σίσι: Η Αίγυπτος έτοιμη να υπερασπιστεί τη Σαουδική Αραβία απέναντι στις επιθέσεις των Χούθι
- Beretta: Ο παλαιότερος κατασκευαστής όπλων στον κόσμο στρέφεται στις κεφαλαιαγορές – Το deal με τη Ruger
- Ζελένσκι: Ελπίζει σε τριμερή συνάντηση με ΗΠΑ και Ρωσία στη σύνοδο κορυφής της G20
- Ισραηλινό λόμπινγκ: Μαζί στη μυστική συνάντηση Γεωργιάδης – Χρηστίδης, στα μαχαίρια μετά τις αποκαλύψεις
- Τραμπ: Εσωτερικός πόλεμος στον Λευκό Οίκο υπό τον φόβο ήττας των Ρεπουμπλικανών
- Fairfax – IDBI Bank: Deal – μαμούθ 5,6 δισ. δολαρίων στην Ινδία με τις επενδυτικές τράπεζες εκτός παιχνιδιού
- Γαλλία στις φλόγες: Δακρυγόνα, άγριες συγκρούσεις και οργή στους δρόμους για την ακρίβεια
- Apple: Παροξυσμός για το πτυσσόμενο iPhone – Εξαντλήθηκε σε λίγα λεπτά, παραδόσεις από το 2027
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







