Στο πλαίσιο του σχεδίου εξυγίανσης περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η κατάργηση επιπέδων ιεραρχίας και αλλαγή αντικειμένου εργασίας για 1.000 διευθυντές
Η μεγαλύτερη αναδιάρθρωση στην ιστορία της χημικής βιομηχανίας Evonik, επιφέρει μεταξύ άλλων την περικοπή έως και 7.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως.
Ο Κρίστιαν Κούλμαν, CEO του μεγαλύτερου ομίλου εξειδικευμένων χημικών στην Ευρώπη, μέλος του δείκτη M-DAX, με 32.000 εργαζόμενους, προβλέπει «ζοφερό» το μέλλον του παγκόσμιου εμπορίου.
Στο πλαίσιο του σχεδίου εξυγίανσης περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η κατάργηση επιπέδων ιεραρχίας και αλλαγή αντικειμένου εργασίας για 1.000 διευθυντές, αλλά και νέο διοικητικό συμβούλιο με το υψηλότερο ποσοστό συμμετοχής γυναικών στον χρηματιστηριακό δείκτη (60%).
Παράλληλα, στο πλάνο της αναδιάρθρωσης η Evonik πρόκειται να πωλήσει τμήματα των δραστηριοτήτων της, με αποτέλεσμα περίπου 5.000 εργαζόμενοι είτε να χάσουν τη θέση τους είτε να εργαστούν μελλοντικά για νέα ιδιοκτησία.
Επίσης, ο όμιλος σχεδιάζει πρόγραμμα περιορισμού της γραφειοκρατίας και 2.000 θέσεων εργασίας έως το τέλος του 2026, συμπεριλαμβανομένων 500 διευθυντικών θέσεων. Από τον Όμιλο πάντως διευκρινίστηκε ότι αποκλείεται το ενδεχόμενο απολύσεων για λειτουργικούς λόγους.
Ο Κούλμαν εξήγησε επίσης ότι ο αριθμός των επιπέδων ιεραρχίας θα μειωθεί από 10 σε 6 που μαζί με την μείωση των επιχειρηματικών πεδίων «θα καταστήσουν την Evonik γρηγορότερη και πιο αποτελεσματική, ενώ θα συμβάλει στην εξοικονόμηση πόρων». Ο κ. Κούλμαν αιτιολόγησε τις αποφάσεις του Ομίλου αναφερόμενος σε «ζοφερές» ημέρες για το παγκόσμιο εμπόριο στο μέλλον, μετά και την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.
«Θεωρώ ότι το παγκόσμιο εμπόριο που βασίζεται σε κανόνες όπως τους γνωρίζαμε, πλησιάζει τώρα στο τέλος του. Θα δούμε περισσότερους δασμούς και άλλους εμπορικούς φραγμούς. Είναι λοιπόν σημαντικό να είμαστε πιο κοντά στον πελάτη για να μην υποφέρουμε από τους δασμούς», τόνισε ο επικεφαλής του Ομίλου και εξήγησε ότι η Evonik θα δημιουργήσει μεγαλύτερη τοπική παραγωγική ικανότητα σε σημαντικές χώρες-πελάτες τα επόμενα χρόνια, με έμφαση κυρίως την Ασία, η οποία αντιπροσωπεύει σήμερα το 20% των πωλήσεων και στόχος είναι να φθάσει μελλοντικά στο 1/3.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- AUTOHELLAS AΝΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΨΗΦΟΥ
- Η Anthropic αποκάλυψε το Claude Opus 5.5 – Έμφαση σε απόδοση και χαμηλότερο κόστος
- Ερντογάν στον ΟΗΕ: Ζήτησε μεταρρύθμιση του Συμβουλίου Ασφαλείας και αναγνώριση της Παλαιστίνης
- QUALITY AND RELIABILITY Α.Β.Ε.Ε. - ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ 2026
- Ευρωαγορές: Οριακή άνοδος με το βλέμμα στο πετρέλαιο
- Υπογράφηκε η συμφωνία ΗΠΑ, Δανίας και Γροιλανδίας για νέες αμερικανικές βάσεις
- Παπαδοπούλου: Σε τρίτη εταιρεία ανήκει το βυτιοφόρο που ερευνάται για απόρριψη αποβλήτων
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








