Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 0,13% στις 505,93 μονάδες,
Με μεικτή εικόνα και μικρή άνοδο για τον Stoxx 600 ολοκλήρωσαν την Δευτέρα οι ευρωαγορές εν μέσω της κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση του Ιράν με drone και πυραύλους κατά του Ισραήλ το Σαββατοκύριακο και των αντιποίνων που σχεδιάζει το Τελ Αβίβ.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε ελαφρώς υψηλότερα κατά 0,13% στις 505,93 μονάδες, περιορίζοντας τα κέρδη που είχε αποκομίσει νωρίτερα στη συνεδρίαση. Οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου οδήγησαν τις απώλειες, διολισθαίνοντας κατά 1,6% λόγω των αυξανόμενων κινδύνων στη Μέση Ανατολή. Ο Eurostoxx 50 κέρδισε 0,58% στις 4.983.
Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,38% στις 7.965 μονάδες, ενώ ο γερμανικός DAX σημείωσε κέρδη 0,41% στις 18.003 μονάδες. Στους υπόλοιπους δείκτες, στη Γαλλία ο δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε 0,43% στις 8.045 μονάδες, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο διαμορφώθηκε στις 33.954 μονάδες με +0,56% και ο δείκτης IBEX 35 στη Μαδρίτη έκλεισε αμετάβλητος στις 10.687 μονάδες.
Στο ταμπλό οι μετοχές της εταιρείας τραπεζικού λογισμικού Temenos σημείωσαν άνοδο 19,54%, αφού οι ισχυρισμοί της εταιρείας short seller Hindenburg Research βρέθηκε ότι ήταν «ανακριβείς και παραπλανητικοί». Η Hindenburg ισχυρίζεται ότι υπάρχουν σοβαρά λάθη στα βιβλία της εταιρείας, υποδηλώνοντας «μείζονες λογιστικές παρατυπίες».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Συμφωνία – ανάσα εξυγίανσης για τη ΒΙΟΤΕΡ με τις εταιρείες διαχείρισης δανείων
- Ο Ζελένσκι ζητά απευθείας συνάντηση με Πούτιν
- Η Lidl Ελλάς μεγαλώνει και επεκτείνει τις πράσινες δράσεις της για το περιβάλλον
- Επένδυση 700 εκατομμυρίων δολαρίων στον άνθρακα ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ
- Domotel Resorts: Μετά τη Μήλο, δεύτερο ξενοδοχείο σε νησί
- Nik Storonsky: Το μεγάλο στοίχημα για τον CEO της Revolut να γίνει ο πλουσιότερος στη Βρετανία
- Aργύρης Πατούσιας: Από την Eldorado Gold, νέος Chief Information Officer στην Metro AEBE
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία οι 13 συλληφθέντες για το νέο κύκλωμα της Κοζάνης
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








