Ο Μπαρντελά καλεί τον Μακρόν να προκηρύξει εκλογές
Η Εθνική Συσπείρωση της Μαρίν Λεπέν έρχεται πρώτη στις γαλλικές κάλπες για τις Ευρωεκλογές, μπροστά από την Αναγέννηση και το Republique-en-Marche, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ipsos για τις France Télévisions, Radio France και France 24/RFI.
Έτσι, το ακροδεξιό κόμμα όπου αναδεικνύεται το άστρο του Τζόρνταν Μπαρντέλα (Εθνική Συσπείρωση) προηγείται των ψήφων της Κυριακής στη Γαλλία, με 31,5%, ακολουθούμενη από τη Βαλερί Χάγιερ για το προεδρικό στρατόπεδο (Αναγέννηση), που φτάνει το 15,2%, πολύ πίσω από αυτό του Ραφαέλ Γκλουκσμάν (Σοσιαλιστικό Κόμμα-Place Ρublique), ο οποίος συγκέντρωσε το 14% των ψήφων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ipsos για τις France Télévisions, Radio France και την France 24/RFI.
Την ίδια ώρα, η «Ανυπότακτη Γαλλία» της Μανόν Ομπρί ακολουθεί συγκεντρώνοντας το 8,7% των ψήφων, ενώ οι Ρεπουμπλικανοί του Μπελαμί (Les Républicains) με το 7,2% των ψήφων προηγούνται της ανιψιάς της Λεπέν, Μαριόν Μαρεσάλ (Reconquête!), που συγκέντρωσε το 5,5%, ακολουθούμενη από τη λίστα που φέρει η Μαρί Τουσέν για την Ευρώπη Ecologie-Les Verts, η οποία έφτασε οριακά το όριο του 5%, με 5,2% των ψήφων.
Τα πόλοιπα κόμματα δεν έφτασαν το ελάχιστο όριο του 5%.
Η συμμετοχή στη Γαλλία φτάνει το 52,5%, 2 μονάδες περισσότερο από το 2019.
Ο Μπαρντελά καλεί τον Μακρόν να προκηρύξει εκλογές
Ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του Εθνικού Συναγερμού, Ζορντάν Μπαρντελά, στην επινίκια ομιλία του κάλεσε τον Εμάνουελ Μακρόν να διαλύσει την Εθνοσυνέλευση και να προκηρύξει εκλογές.
«Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι ένας αποδυναμωμένος πρόεδρος απόψε», είπε ο Μπαρντελά στους υποστηρικτές του, προσθέτοντας ότι «το άνευ προηγουμένου χάσμα μεταξύ της προεδρικής πλειοψηφίας και του κορυφαίου κόμματος της αντιπολίτευσης απόψε αντανακλά την αποδοκιμασία και την απόρριψη προς τον πρόεδρο και την κυβέρνησή του».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Fed: Διατηρεί αμετάβλητα στο 4,25% – 4,5% για 4η συνεχόμενη συνεδρίαση τα επιτόκια
- Διάγγελμα Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Το Ισραήλ θα τιμωρηθεί, οι ΗΠΑ θα υποστούν ανεπανόρθωτες ζημιές
- ΔΥΠΑ: Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για αμειβόμενη μαθητεία στις 50 ΕΠΑΣ
- Ανδρουλάκης στη Βουλή: Παρακολουθήσαμε ξανά την παράσταση «Μητσοτάκης, ο κυνηγημένος»
- Μητσοτάκης για προανακριτική – Τέμπη: «Αθλιότητα η πρόταση εναντίον μου για εσχάτη προδοσία»
- UBS: Ο παγκόσμιος πλούτος αυξήθηκε 4,6% το 2024 – Στο +11% στις ΗΠΑ – Λιγότεροι οι εκατομμυριούχοι στην Ελλάδα
- ΠΑΟ: Αντίπαλος η Ρέιντζερς στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ
- Καφούνης: Ενα στα πέντε ευρώ του ηλεκτρονικού εμπορίου φεύγει προς την Κίνα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις