Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε κέρδη 0,84%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να κερδίζει 3,7%
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, λαμβάνοντας σημαντικά στηρίγματα από τον κλάδο του λιανεμπορίου, ενώ αναμένουν την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια αύριο, 6 Ιουνίου.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε κέρδη 0,84%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να κερδίζει 3,7%. Ο Eurostoxx 50 έκλεισε στις 5.035 μονάδες στο +1,65%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,29% στις 8.255 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,89% στις 18.570 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,86% στις 8.005 μονάδες.
Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο με +0,66% έκλεισε στις 34.503 μονάδες. Στην Ισπανία, τέλος, ο δείκτης IBEX 35 διαμορφώθηκε στις 11.348 μονάδες, με άνοδο 0,55%.
Σε επίπεδο τίτλων, η ιδιοκτήρια της Zara, Inditex, σημείωσε άλμα 3,7%, αφού ανέφερε αύξηση πωλήσεων 7% το πρώτο τρίμηνο χρήσης. Οι πωλήσεις έφτασαν τα 8,2 δισ. ευρώ το τρίμηνο έως τον Απρίλιο, σε γενικές γραμμές σύμφωνα με τις προσδοκίες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της LSEG.
Οι αγορές επίσης στηρίχθηκαν από την ανακοίνωση ότι ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού σημείωσε πτώση 1% στην Ευρωζώνη και 0,7% στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Απρίλιο, σε μηνιαία βάση. Σε ετήσια βάση, το ποσοστό μειώθηκε κατά 5,7% στην Ευρωζώνη και 5,5% στην ΕΕ.
Επίσης, ο σύνθετος PMI της Ευρωζώνης, που μετρά τις υπηρεσίες και τη μεταποιητική επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή, διαμορφώθηκε στις 52,2 μονάδες τον Μάιο, σημειώνοντας άνοδο 0,5 μονάδας δείκτη από τον προηγούμενο μήνα και φθάνοντας σε υψηλό 12 μηνών, σύμφωνα με την S&P Global.
S&P Global – Δείκτης PMI: Γκάζι η επιχειρηματική δραστηριότητα της ευρωζώνης τον Μάιο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στάρμερ στη Διάσκεψη του Μονάχου: «Ανάγκη να υπάρξει μια σκληρή ισχύς έτοιμη για πόλεμο, αν χρειαστεί»
- Ευρωπαϊκή ρήτρα συλλογικής άμυνας ζητά η Φον Ντερ Λάιεν
- Σδούκου: Έως το τέλος του μήνα η ρύθμιση για το αγροτικό πετρέλαιο στην αντλία
- Ιταλία: Συνεχίζονται οι καθυστερήσεις στα τρένα λόγω εμπρηστικών επιθέσεων εν μέσω Ολυμπιακών Αγώνων – Εξετάζεται και τρίτο περιστατικό
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 16 έως 20 Φεβρουαρίου
- Νέο πλήγμα ΗΠΑ κατά σκάφους στην Καραϊβική
- Hράκλειο Κρήτης: ΚΥΑ για στεγαστική συνδρομή στους σεισμόπληκτους – Επισκευές με καθορισμένη τιμή ανά τ.μ. και προσαύξηση 10%
- Στη Βουλή το νομοσχέδιο για το μητρώο παρακολούθησης υποθέσεων διαφθοράς
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







