Η σιδηροδρομική εταιρεία Trenitalia ενημέρωσε τους επιβάτες για «καθυστερήσεις, αλλαγές διαδρομής και ακυρώσεις» στη γραμμή Νάπολη – Φλωρεντία
Σημαντικά προβλήματα στις μετακινήσεις επιβατών σημειώνονται για δεύτερο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Ιταλίας, έπειτα από δύο εμπρηστικές επιθέσεις που έγιναν έξω από τη Ρώμη. Τα περιστατικά έρχονται μία εβδομάδα από τα πρώτα σαμποτάζ, εντείνοντας την ανησυχία για την ασφάλεια κρίσιμων υποδομών και ενώ διεξάγονται οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.
Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στον άξονα Ρώμη -Νάπολη και η δεύτερη στη γραμμή Ρώμη – Φλωρεντία. Και στις δύο περιπτώσεις προκλήθηκαν ζημιές σε καλώδια του δικτύου, γεγονός που είχε άμεσο αντίκτυπο στη λειτουργία της γραμμής Υψηλής Ταχύτητας. Παράλληλα, εξετάζεται και τρίτο περιστατικό φθοράς, επίσης στον άξονα Ρώμη – Φλωρεντία, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν δοθεί επίσημες διευκρινίσεις.
Η σιδηροδρομική εταιρεία Trenitalia ενημέρωσε τους επιβάτες για «καθυστερήσεις, αλλαγές διαδρομής και ακυρώσεις» στη γραμμή Νάπολη – Φλωρεντία, επισημαίνοντας ότι οι παρεμβάσεις των δικαστικών αρχών και οι τεχνικοί έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη. Τα προβλήματα επηρέασαν τόσο δρομολόγια υψηλής ταχύτητας όσο και περιφερειακές συνδέσεις.
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης ή προκήρυξη στον ιταλικό Τύπο, ενώ οι έρευνες των αρχών επικεντρώνονται στον εντοπισμό των δραστών και στη διαπίστωση τυχόν σύνδεσης των επιθέσεων με τα προηγούμενα σαμποτάζ.
Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Ματέο Σαλβίνι καταδίκασε τις επιθέσεις, κάνοντας λόγο για «απεχθείς εγκληματικές πράξεις κατά των εργαζομένων και κατά της Ιταλίας. Έχουμε ενισχύσει την επιτήρηση και έχουμε αυξήσει τους ελέγχους για να εντοπίσουμε αυτούς τους εγκληματίες, ελπίζοντας ότι κανείς δεν θα υποτιμήσει ή θα δικαιολογήσει εγκληματικές πράξεις που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΗΠΑ: Στην κόψη του ξυραφιού η μάχη για το Κογκρέσο – Δικαστική επίθεση Τραμπ και ρεκόρ συμμετοχής
- Γλυφάδα: Μεγάλη φωτιά στην Mercedes-Benz Α. Ισμαήλος – Εκτεταμένες ζημιές και υποψίες εμπρησμού (video)
- Έκτακτο δελτίο καιρού: Πορτοκαλί προειδοποίηση της ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις
- ΑΑΔΕ: Ερευνά πιθανή εμπλοκή υπαλλήλων στην υπόθεση του «Χωριάτικου»
- OpenAI: «Ψαλίδι» 10 δισ. δολαρίων στη χρηματοδότηση εν μέσω φόβων για την τεχνητή νοημοσύνη
- Binance: Το «χτύπημα» των 6,3 δισ. δολαρίων γκρεμίζει τον μύθο της ασφάλειας των crypto – Συναγερμός στα ανταλλακτήρια
- Τσουκαλάς προς Πιερρακάκη για το άρθρο 23: Ποιος συνέταξε και ενέκρινε το επίμαχο άρθρο;
- Μισθοί: Τέλος στα «κρυφά» ποσά από 1η Νοεμβρίου – Τι δικαιούνται να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι, τι αλλάζει για τους εργοδότες
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








