Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε κατά 0,17% στις 444,23 - Ο δείκτης Eurostoxx 50 έκλεισε στις 4.176 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 0,16%
Με μικρά κέρδη έκλεισαν τις συνεδριάσεις της Παρασκευής οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, επεκτείνοντας το ανοδικό σερί που πυροδότησαν οι αποφάσεις των Κεντρικών Τραπεζών να «παγώσουν» προσωρινά τις αυξήσεις των επιτοκίων, γεγονός που έδωσε ανάσα στις διεθνείς αγορές.
Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε κατά 0,17% στις 444,23 μονάδες καταγράφοντας την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοσή του από τον περασμένο Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG. Ο δείκτης Eurostoxx 50 έκλεισε στις 4.176 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 0,16%.
Στους επιμέρους δείκτες, ο DAX στην Φρανκφούρτη κατέγραψε άνοδο 0,31% στις 15.189 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησε κατά 0,16% και διαμορφώθηκε στις 7.049 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο FTSE 100 έκλεισε στις 7.413 μονάδες, με πτώση 0,45%.
Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB κέρδισε 0,68% στις 28.674 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 έκλεισε στις 9.288 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 0,31%.
Υπενθυμίζεται πως τόσο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την προηγούμενη εβδομάδα όσο και η Fed την Τετάρτη διατήρησαν αμετάβλητα τα βασικά τους επιτόκια, με τους Κεντρικούς Τραπεζίτες ωστόσο να διαμηνύουν προς πάσα κατεύθυνση πως θα επιστρέψουν στο μονοπάτι των αυξήσεων στο μέλλον, σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο. Σε αντίστοιχη κίνηση διατήρησης των επιτοκίων στα τρέχοντα επίπεδα έλαβε την Πέμπτη και η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Fed μείωσε το βασικό επιτόκιο των ΗΠΑ κατά 0,25%
- Δημοσκόπηση Pulse: Μισή μονάδα κέρδισε η ΝΔ από τη ΔΕΘ – Στο 24% στην πρόθεση ψήφου
- Τζιρακιάν Profil: Ο Κασπάρ Μπατανιάν νέο ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος στο ΔΣ
- Στις Αττικές Εκδόσεις η διαφημιστική εκμετάλλευση των όψεων του πύργου Πειραιά
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με μεικτά πρόσημα – Άλμα 17% από Puma
- ΕΚΤΕΡ: Αλλαγές στα μεγέθη των οικονομικών καταστάσεων λόγω μερίσματος
- Cenergy: Στα 95 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α΄εξάμηνο, αυξημένα κατά 69%
- Ευρώπη Holdings: Αυξημένα έσοδα στα 18,786 εκατ. ευρώ το α΄εξάμηνο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις