Ο δείκτης Stoxx 600 έχασε 0,3% και έκλεισε στις 471,53 μονάδες - Άλμα 2% από τον εξορυκτικό κλάδο
Με μικρές απώλειες έκλεισαν την Τρίτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την επιφυλακτικότητα να επιστρέφει μετά τα χθεσινά τους κέρδη καθώς οι επενδυτές ετοιμάζονται για τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη.
Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έχασε 0,3% και έκλεισε στις 471,53 μονάδες. Ο γερμανικός DAX υποχώρησε 0,3% στις 16.627,09 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 επίσης έχασε 0,3% στις 7.388,04 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε με μικρές απώλειες 0,03% στις 7.485,73 μονάδες μετά από τρεις ημέρες ανόδου.
Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB έχασε 0,35%, ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 σημείωσε πτώση 1,1%. Τον ισπανικό δείκτη επιβάρυνε η βουτιά της Iberdrola κατά 1,9% μετά την υποβάθμιση από την Barclays σε “equal-weight” από “overweight” προηγουμένως.
Θετική έκπληξη σήμερα ήταν ο εξορυκτικός κλάδος με άλμα 2% καθώς τα δημοσιεύματα ότι η Κίνα σχεδιάζει μέτρα τόνωσης της χρηματιστηριακής αγοράς δημιούργησε προσδοκίες για τόνωση της δραστηριότητας στον κλάδο.
Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η εταιρεία περιφερειακών υπολογιστών Logitech αναθεώρησε το guidance στις πωλήσεις και τα κέρδη της για το έτος. Οι μετοχές της ωστόσο έχασαν 8,7% εν μέσω κινήσεων κατοχύρωσης κερδών μετά την άνοδο της μετοχής τη Δευτέρα στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2021.
Η ελβετική εταιρεία ρολογιών Swatch κατρακύλησε 4,6% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που έχασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Καιρός: Σε άνοδο η θερμοκρασία
- Αποχωρούν ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου και ο αναπληρωτής του
- Κικίλιας: Καμία αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων της ακτοπλοΐας
- Ξανά για δύο κράτη στην Κύπρο μιλάει ο Ερντογάν
- Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζει το σωματείο στον σιδηρόδρομο μετά την απόλυση Γενιδούνια
- Μεντβέντεφ για συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για ορυκτά: Ο Τραμπ ανάγκασε το Κίεβο να πληρώσει
- Βολές Μανιατάκη για τις διαδικασίες που ακολουθεί η Βουλή για Τέμπη
- Επιστολή Ευρωβουλευτών σε Μητσοτάκη για το ρόλο Ελλήνων εφοπλιστών στη διακίνηση ρώσικου πετρελαίου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις