Με κέρδη κινήθηκαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τα εταιρικά αποτελέσματα να παραμένουν στο επίκεντρο
Με κέρδη κινήθηκαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τα εταιρικά αποτελέσματα να παραμένουν στο επίκεντρο, ενώ οι επενδυτές βρήκαν υποστήριξη στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Γερμανία.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,4%, με τον κλάδο της υγείας να κερδίζει 1%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,50% στις 7.327 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,20% στις 14.716 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,44% στις 6.825 μονάδες.
Απώλειες 1,9% σημείωσε η μετοχή της HSBC, αν και άρχισε με κέρδη καθώς ανέφερε τεράστια αύξηση 235% στα κέρδη μετά από φόρους στα 6,26 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο, τα οποία ωστόσο ήταν χαμηλότερα από τις προσδοκίες. Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης από άποψη ενεργητικού ανακοίνωσε επίσης μια επιπλέον αγορά μετοχών έως και 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Στη Γερμανία ο πληθωρισμός υποχώρησε άνω του αναμενόμενου από το 4,3% στο 3%, πέφτοντας έτσι στο χαμηλότερο σημείο του από τον Ιούνιο του 2021. Οι δε, προβλέψεις των αναλυτών για τα στοιχεία της Ευρωζώνης, που θα ανακοινωθούν την Τρίτη, κινούνται στην ίδια πτωτική κατεύθυνση λόγω κυρίως της αποκλιμάκωσης του ενεργειακού κόστους το τρίτο τρίμηνο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Καιρός: Σε άνοδο η θερμοκρασία
- Αποχωρούν ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου και ο αναπληρωτής του
- Κικίλιας: Καμία αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων της ακτοπλοΐας
- Ξανά για δύο κράτη στην Κύπρο μιλάει ο Ερντογάν
- Υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση για τον διεθνή διαγωνισμό έρευνας υδρογονανθράκων νοτίως της Πελοποννήσου και της Κρήτης
- Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζει το σωματείο στον σιδηρόδρομο μετά την απόλυση Γενιδούνια
- Μεντβέντεφ για συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για ορυκτά: Ο Τραμπ ανάγκασε το Κίεβο να πληρώσει
- Βολές Μανιατάκη για τις διαδικασίες που ακολουθεί η Βουλή για Τέμπη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις