Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει μικρά κέρδη 0,1% στις 468,28 μονάδες
Με μικτά πρόσημα κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις δηλώσεις στελεχών των κεντρικών τραπεζών από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας για νέα στοιχεία σε σχέση με την πορεία της νομισματικής πολιτικής τους επόμενους μήνες.
Οι περισσότεροι αξιωματούχοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί στις ομιλίες τους, προτάσσοντας την ανάγκη να διασφαλιστεί ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει στον στόχο του 2% και προειδοποιώντας ότι οι επενδυτές ίσως να βιάζονται στις προσδοκίες τους για επιθετικές μειώσεις των επιτοκίων το επόμενο διάστημα.
Έτσι στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει μικρά κέρδη 0,1% στις 468,28 μονάδες. Ο γερμανικός DAX σημειώνει οριακές μεταβολές στις 16.429,52 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,3% στις 7.341,98 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί οριακά στις 7.445,69 μονάδες.
Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει οριακές μεταβολές, ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 χάνει 0,1%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στάρμερ στη Διάσκεψη του Μονάχου: «Ανάγκη να υπάρξει μια σκληρή ισχύς έτοιμη για πόλεμο, αν χρειαστεί»
- Ευρωπαϊκή ρήτρα συλλογικής άμυνας ζητά η Φον Ντερ Λάιεν
- Σδούκου: Έως το τέλος του μήνα η ρύθμιση για το αγροτικό πετρέλαιο στην αντλία
- Ιταλία: Συνεχίζονται οι καθυστερήσεις στα τρένα λόγω εμπρηστικών επιθέσεων εν μέσω Ολυμπιακών Αγώνων – Εξετάζεται και τρίτο περιστατικό
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 16 έως 20 Φεβρουαρίου
- Νέο πλήγμα ΗΠΑ κατά σκάφους στην Καραϊβική
- Hράκλειο Κρήτης: ΚΥΑ για στεγαστική συνδρομή στους σεισμόπληκτους – Επισκευές με καθορισμένη τιμή ανά τ.μ. και προσαύξηση 10%
- Στη Βουλή το νομοσχέδιο για το μητρώο παρακολούθησης υποθέσεων διαφθοράς
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







