Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κέρδισε 1,63% στις 508,06 μονάδες
Δεύτερη ημέρα κερδών αποτέλεσε για τις ευρωπαϊκές αγορές η συνεδρίαση της Τρίτης καθώς η αισιοδοξία ότι θα υπάρξει «διάλειμμα» στο δασμολογικό μπαράζ του Ντόναλντ Τραμπ κερδίζει έδαφος.
Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κέρδισε 1,63% στις 508,06 μονάδες, με 499,89 μονάδες με τους τομείς των ακινήτων και των τραπεζών να οδηγούν την κούρσα ανόδου με ράλι άνω του 2,4%, σε ένα σημάδι πως οι επενδυτές είναι έτοιμοι εκ νέου για ανάληψη κινδύνου. Ο Eurostoxx 50 ενισχύθηκε 1,08% στις 4.964 μονάδες.
Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης κατέγραψε άνοδο 1,43% στις 21.253 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 διαμορφώθηκε στις 7.335μονάδες με +0,86%.
Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 πρόσθεσε 1,41% στις 8.249 μονάδες, ενώ στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε κέρδη 2,39% στις 35.843 μονάδες. Στην Ισπανία, τέλος, ο δείκτης IBEX 35 ισχυροποιήθηκε 2,06% στις 12.869 μονάδες.
Στο ταμπλό, η μετοχή της LVMH κατρακύλησε 7,82% μετά την απροσδόκητη πτώση των πωλήσεων το πρώτο τρίμηνο καθώς φαίνεται ότι οι εύποροι αγοραστές συγκράτησαν τις δαπάνες τους σε ακριβά είδη εν μέσω του εμπορικού πολέμου που τάραξε τις παγκόσμιες αγορές.
Τα έσοδα του γαλλικού πολυτελούς οίκου μόδας στα δερμάτινα είδη που αποτελούν την πιο κερδοφόρα μονάδα του υποχώρησαν κατά 5% στα 10,1 δισ. ευρώ σε οργανική βάση, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν οριακή μείωση 0,55%. Συνολικά, οι πωλήσεις του ομίλου υποχώρησαν κατά 3% στα 20,3 δισ. ευρώ, σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις ότι θα παρέμεναν αμετάβλητες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Οριοθετήθηκε η φωτιά στην περιοχή Αμπέλα στη Σύρο
- Οριστικοποίηση κόστους επένδυσης 6,98 εκατ. ευρώ της ΑΤΛΑΣ ΤΕΪΠΣ
- Ο Βασιλιάς επέστρεψε: Ο Ομπράντοβιτς ξανά στον πάγκο του Παναθηναϊκού
- Φωτιά στη Σύρο και μήνυμα εγκατάλειψης της περιοχής Τρία Λαγκώνια
- Observer: Προς παραίτηση ο Στάρμερ τη Δευτέρα
- Μητσοτάκης: Η πλατφόρμα PosoKanei ήρθε για να μείνει (όπως και η e-Katanalotis, που έφυγε νύχτα)
- Το βίντεο του αντιπροέδρου του ΑΔΜΗΕ, Γ. Μάργαρη, που «ηλέκτρισε» την ατμόσφαιρα ενέργειας και πολιτικής
- Ημέρα του Πατέρα 2026: Ένα «ευχαριστώ» στους ανθρώπους που μας δείχνουν τον δρόμο
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








