Αγορές

Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν όλες με πτώση – Ράλι 5,19% από την Marks & Spencer

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 0,37%, με όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια να ολοκληρώνουν με απώλειες

Υποχώρησαν την Τετάρτη οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αφού τα νέα από τον πληθωρισμό της Βρετανία προκάλεσαν την ανησυχία των επενδυτών πως οι πληθωριστικές πιέσεις ίσως να μην έχουν υποχωρήσει όσο θέλουν να πιστεύουν και μία νέα άνοδο των τιμών να μην αποκλείεται εντελώς.

Πιο συγκεκριμένα, ο βρετανικός πληθωρισμός τον Απρίλιο υποχώρησε στο 2,3%, προσεγγίζοντας περισσότερο τον στόχο του 2% της Τράπεζας της Αγγλίας, ωστόσο τελικά ήταν υψηλότερος του αναμενόμενου, αφού οι οικονομολόγοι περίμεναν μεγαλύτερη αποκλιμάκωση και το ποσοστό να πέφτει στο 2,1%.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 0,37%, με όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια να ολοκληρώνουν με απώλειες.

Οι περισσότεροι κλάδοι υποχώρησαν επίσης, με τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου να διολισθαίνουν 1,2% και τα αυτοκίνητα να χάνουν 1,3% (είχαν πλησιάσει το -2% ενδοσυνεδριακά) καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για τους δασμούς από την Κίνα, μετά το δημοσίευμα της κινεζικής εφημερίδας Global Times που επικαλέστηκε έναν εμπειρογνώμονα από κυβερνητικό οργανισμό έρευνας αυτοκινήτων, ο οποίος είπε ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο θα πρέπει να αυξήσει προσωρινά τους δασμούς εισαγωγής σε βενζινοκίνητα αυτοκίνητα με μεγάλους κινητήρες. Οι δασμοί θα μπορούσαν να φτάσουν έως και το 25%, το οποίο θα ήταν το υψηλότερο δυνατό επίπεδο σύμφωνα με τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, πρόσθεσε.

Ο δείκτης Eurostoxx 50 υποχώρησε κατά 0,47% στις 5.023 μονάδες. Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης διολίσθησε 0,24% στις 18.682 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε στο -0,61% στις 8.092 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο βρετανικός FTSE 100 αποδυναμώθηκε κατά 0,56% στις 8.368 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ολοκλήρωσε στο -0,41% στις 34.460, ενώ στην Ισπανία ο δείκτης IBEX 35 έκλεισε στις 11.329 μονάδες με απώλειες 0,05%.

Στο ταμπλό η μετοχή της Marks & Spencer στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου κατέγραψε άνοδο 5,19%, αφού ο βρετανικός όμιλος ανακοίνωσε έσοδα προσαυξημένα κατά 58% σε ετήσια βάση.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu