Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε τελικά κάμψη κατά 0,87% στις 534 μονάδες
Η δρομολόγηση του πρώτου πακέτου δασμών του Ντόναλντ Τραμπ έφερε, όπως ήταν φυσικό, τριγμούς στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αν και την τελευταία ώρα οι απώλειες περιορίστηκαν κάπως μετά την είδηση πως ο Αμερικανός πρόεδρος και η Μεξικανή ομόλογός του συμφώνησαν σε προσωρινή αναστολή των μέτρων κατά του Μεξικό για ένα μήνα.
Έτσι, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε τελικά κάμψη κατά 0,87% στις 534 μονάδες – νωρίτερα έχανε πάνω από 2% – και με τους περισσότερους επιμέρους κλάδους του να χάνουν έδαφος.
Θυμίζουμε πως ο δείκτης κατέγραψε σερί ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα, την τελευταία φορά την Παρασκευή.
Στις μεγάλες αγορές της περιοχής, ο γερμανικός DAX υποχώρησε επίσης από το ιστορικό υψηλό του με βουτιά ύψους 1,40% στις 21.428 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε πτώση κατά 1,20% στις 7.854 μονάδες και ο FTSE 100 στο Λονδίνο έχασε 1,04% στις 8.583 μονάδες.
Στην περιφέρεια ο FTSE MIB στο Μιλάνο διολίσθησε κατά 0,69% στις 36.218 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη διαμορφώθηκε στις 12.205 μονάδες μειωμένος κατά 1,32%.
Σε επίπεδο μετοχών ισχυρές πιέσεις δέχτηκαν οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως η Renault, η BMW και η Volkswagen, καθώς ο κλάδος θα επηρεαστεί έντονα από τους δασμούς.
Απώλειες κατέγραψαν επίσης ο τεχνολογικός κλάδος και οι τράπεζες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζει το σωματείο στον σιδηρόδρομο μετά την απόλυση Γενιδούνια
- Μεντβέντεφ για συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για ορυκτά: Ο Τραμπ ανάγκασε το Κίεβο να πληρώσει
- Βολές Μανιατάκη για τις διαδικασίες που ακολουθεί η Βουλή για Τέμπη
- Επιστολή Ευρωβουλευτών σε Μητσοτάκη για το ρόλο Ελλήνων εφοπλιστών στη διακίνηση ρώσικου πετρελαίου
- Κάλπες για δήμους, βαρόμετρο για τα κόμματα, στο Ηνωμένο Βασίλειο
- ΕΥΔΑΠ: Σε αναμονή για τις αναπροσαρμογές στα τιμολόγια και για τον διαγωνισμό για τους νέους υδρομετρητές
- Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ για τα ορυκτά της Ουκρανίας
- Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων γιόρτασε τα 100 χρόνια του κλάδου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις