Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 1,33% στις 515,02 μονάδες
Με κέρδη ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Τετάρτης οι κύριοι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τόνωσαν την επενδυτική αισιοδοξία ότι οι επόμενες μειώσεις επιτοκίων της Federal Reserve (Fed) δεν είναι μακριά.
Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 1,33% στις 515,02 μονάδες με τον κλάδο του λιανικού εμπορίου να οδηγεί τα κέρδη με “άλμα” 2,34%, ενώ ο Eurostoxx 50 ενισχύθηκε 1,09% στις 5.034 μονάδες.
Στους επιμέρους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX κέρδισε 1,25% στις 20.574,68 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε κέρδη της τάξης του 0,69% στις 7.474,59 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 πρόσθεσε 1,21% στις 8.2301,13 μονάδες.
Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 1,49% στις 35.646,96 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 πρόσθεσε 1,25% στις 11.898,50 μονάδες.
Μικτές τάσεις του πληθωρισμού στις ΗΠΑ έδειξε η μέτρηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή για τον Δεκέμβριο, με το γενικό μέρος του δείκτη να επιταχύνει όπως αναμενόταν αλλά το πιο κρίσιμο δομικό να εμφανίζει μία έστω και οριακή μη αναμενόμενη κάμψη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Top10+2 των mega-deals στην Ελλάδα
- Φορέας Απόκτησης & Επαναμίσθωσης Ακινήτων: Με συμμετοχή και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών
- Αλλάζει στάση και απειλεί πάλι ο Πούτιν μετά την φερόμενη επίθεση στην κατοικία του
- Χαμάς: Δεν θα παραδώσουμε τα όπλα όσο συνεχίζεται η κατοχή
- Τραμπ και Νετανιάχου συζητούν για τη δεύτερη φάση του σχεδίου στη Γάζα
- Αλλάζει ο κανονισμός του οφσάιντ στο ποδόσφαιρο
- ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - Ανακοίνωση προς το επενδυτικό κοινό
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








