Ο Stoxx 600 υποχώρησε 0,73% στις 515,11 μονάδες με τις τράπεζες να πέφτουν 1,5%
Mε απώλειες ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση της Παρασκευής, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να αναλύουν μία σειρά από αποφάσεις κεντρικών τραπεζών.
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε 0,73% στις 515,11 μονάδες με τις τράπεζες να πέφτουν 1,5% ενώ ο Eurostoxx 50 διαμορφώθηκε στις 4.896 μονάδες, με απώλειες 1,04%.
Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη απώλεσε 0,50% στις 18.163 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 αποδυναμώθηκε 0,42% στις 8,237 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 έχασε 0,56% στις 7.628 μονάδες.
Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε πτώση 1,09% στις 33.308 μονάδες, ενώ στην Ισπανία ο δείκτης IBEX 35 διολίσθησε 1,15% στις 11.032 μονάδες.
Στο ταμπλό η μετοχή της Carlsberg βούλιαξε 9% αφού η βρετανική εταιρεία παραγωγής αναψυκτικών Britvic επιβεβαίωσε ότι απέρριψε δύο προτάσεις εξαγοράς από τον κολοσσό της ζυθοποιίας της Δανίας, αναφέροντας ότι η τελευταία προσφορά των 1.250 πένες ανά μετοχή, 3,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, «υποτιμά σημαντικά» την εταιρεία.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση της μετοχής τα τελευταία τέσσερα χρόνια, συγκεκριμένα από τις 12 Μαρτίου 2020, όταν η μετοχή υποχώρησε 8,77%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γερμανία: Πέντε συλλήψεις για σχεδιασμό επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά της Βαυαρίας
- ΕΕ: Μείωση κατά 90% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου ο στόχος έως το 2040
- Ο Κρ. Ρονάλντο και ηθοποιός: Ο Βιν Ντίζελ του έχει ρόλο στο φινάλε του “Fast & Furious”
- Google Translate: Φέρνει ζωντανές μεταφράσεις με όλα τα ακουστικά
- Μέση Ανατολή: Νεκρός ο Ραέντ Σαάντ, νούμερο 2 της Χαμάς (Βίντεο)
- Αυστραλία: Tρομοκρατική επίθεση με δέκα νεκρούς στην παραλία Μπόνταϊ του Σίδνεϊ
- Αγρότες: Ενισχύονται τα μπλόκα μετά το “όχι” για συνάντηση στο Μαξίμου
- Politico: Το “παγερό” κλίμα στις διατλαντικές σχέσεις πλέον δεν κρύβεται
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







