“Σύμβολο κακοδιαχείρισης και καθυστέρησης” αποκάλεσε την επένδυση στο Ελληνικό, Ευρωπαίος αξιωματούχος κατά την καθιερωμένη ενημέρωση δημοσιογράφων πριν το Eurogroup. Και ενώ η Ελλάδα είναι εκτός ατζέντας στην συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Δευτέρας, ο αξιωματούχος ανέφερε ότι “η Ελλάδα θα έχει τεράστια οφέλη από το να ξεμπλοκάρει αυτή η υπόθεση, πολύ μεγαλύτερα από την ίδια την επένδυση”.
Σε σχέση με την τρίτη αξιολόγηση, και όπως μεταδίδει το skai.gr, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος εξήγησε ότι “οι αρχές εργάζονται για να συλλέξουν τα στοιχεία για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών” τα οποία θα ξεκλειδώσουν και την εκταμίευση 800 εκατ. ευρώ που απομένουν. “Θα ήταν καλό για την ρευστότητα της Ελλάδας αν τα στοιχεία φτάσουν και πιστοποιηθούν εγκαίρως πριν από την 31 Οκτωβρίου”, καθώς τότε λήγει και η προθεσμία που τα χρήματα αυτά είναι διαθέσιμα είπε ο αξιωματούχος, και δήλωσε αισιόδοξος ότι “αυτό θα συμβεί”.
Εξήγησε δε ότι οι επικεφαλής της τρόικας θα κατέβουν στην Αθήνα “μετά τις φθινοπωρινές συναντήσεις του ΔΝΤ” και οι συζητήσεις στην Ουάσιγκτον δεν θα αφορούν την Ελλάδα. “Υπάρχει η βούληση να τελειώσει η αξιολόγηση πριν το τέλος του έτους” δήλωσε ο κοινοτικός αξιωματούχος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μετά το θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη, ο Γεωργιάδης ανακάλυψε «κενό»
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Επιστροφή πάνω από τις 2.700 μονάδες με οδηγό τις τράπεζες
- POLITICO: Η Ελλάδα δεν θα λάβει τον ισραηλινό source code για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
- Ενοίκια μέσω τραπεζών: Το κράτος ζητά συμμόρφωση, αλλά το σύστημα δεν είναι έτοιμο
- QUALCO GROUP Α.Ε. - Πρόσκληση σε Τηλεδιάσκεψη για την παρουσίαση των Οικονομικών Αποτελεσμάτων του Α’ Εξαμήνου 2026 του Ομίλου Qualco
- ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ - Ρυθμιζόμενη Πληροφορία (Κανονισμός ΕΕ 596/2014: Γνωστοποίηση χρηματιστηριακών συναλλαγών)
- UniCredit, Commerzbank: Η εξαγορά προχωρά, αλλά το Βερολίνο βάζει «κόκκινες γραμμές»
- YALCO - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Α.Ε. - Οικονομική έκθεση YALCO – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Α.Ε. (2026,Εξαμηνιαία,Ενοποιημένη)
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








