Η παραγωγή αυξήθηκε οριακά 0,2% σε σχέση με τον Απρίλιο.
Χαμηλότερα από ό,τι αναμενόταν κινήθηκε η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη τον Μάιο, υποδεικνύοντας ότι αυξάνεται το κόστος που έχουν τα αυξημένα επιτόκια στην οικονομία της περιοχής.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή (που περιλαμβάνει μεταποίηση, εξορύξεις και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας) αυξήθηκε οριακά κατά 0,2% σε σχέση με τον Απρίλιο σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.
Τον Απρίλιο είχε παρουσιάσει αύξηση 1% ενώ αναλυτές σε έρευνα του Reuters εκτιμούσαν ότι θα εμφανιζόταν ενισχυμένη κατά 0,3% τον Μάιο.
Η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών (που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή άλλων προϊόντων) ηγήθηκε με άνοδο 1%, ενώ η παραγωγή ενέργειας μειώθηκε 1,1%, όπως ανέφερε η Eurostat.
Μεταξύ των μεγάλων οικονομιών της ευρωζώνης, η Γερμανία κατέγραψε πτώση στη βιομηχανική παραγωγή της τον Μάιο, κατά 0,2%.
Σε επίπεδο έτους, η παραγωγή στο σύνολο της ευρωζώνης εμφάνισε υποχώρηση κατά 2,2% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ η αγορά περίμενε μικρότερη πτώση κατά 1,2% ετησίως.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΗΠΑ: Εκτίναξη 56,4% στο κόστος καυσίμων για τις αεροπορικές εταιρείες τον Μάρτιο
- Prodea: Το χρονοδιάγραμμα της δημόσιας πρότασης για μετατροπή ομολογιών σε μετοχές
- Δήμος Θεσσαλονίκης και φορείς καλούν σε διαπραγμάτευση Ryanair και Fraport
- Ευρωπαϊκές αγορές: Άλμα 2,22% και υψηλό σχεδόν 3 εβδομάδων
- Θλίψη για την πρόωρη απώλεια του Θεόδωρου Μόσχου 49 ετών, CEO του SMERemediumCap
- ΠΡΟΝΤΕΑ Α.Ε.Ε.Α.Π. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- BriQ Properties: Δωρεάν διάθεση 38.000 ιδίων μετοχών σε στελέχη
- ΔΑΑ: Στα 9,02 εκατ. οι επιβάτες το α΄τετράμηνο με ετήσια άνοδο 5,9% – Οριακά με +1% ο Απρίλιος
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








