Πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης σήμερα, με τη συνολική καμπύλη των γερμανικών να κινείται σε αρνητικό έδαφος για πρώτη φορά από τον Αύγουστο, καθώς ο υπουργός Υγείας της χώρας απέφυγε να αποκλείσει ένα καθολικό lockdown για την αντιμετώπιση της Covid-19.
Η κατάσταση στη Γερμανία – με τον κορονοϊό σε έξαρση μεταδοτικότητας – είναι τόσο κρίσιμη, ώστε ένα lockdown, ακόμη και για τους εμβολιασμένους, δεν μπορεί να αποκλειστεί, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.
Προηγουμένως, η Αυστρία είχε επιβάλει νέο γενικό lockdown και την υποχρέωση εμβολιασμού για το σύνολο του πληθυσμού από τον Φεβρουάριο.
Η Ευρώπη έγινε και πάλι το επίκεντρο της πανδημίας τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά οι αγορές παρέμειναν σχετικά ήρεμες έως τώρα.
Η απόδοση των γερμανικών 10ετών ομολόγων μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Σεπτεμβρίου, στο -0,33%, υποχωρώντας 5 μονάδες βάσης στη διάρκεια της ημέρα, αντιστρέφοντας την αύξηση που σημειώθηκε στην αρχή της συνεδρίασης.
Η απόδοση των 30ετών γερμανικών τίτλων, η οποία είχε αυξηθεί έως το 0,4% στα μέσα Οκτωβρίου, επανήλθε σε αρνητικό έδαφος, ενώ η απόδοση των διετών ομολόγων μειώθηκε στο -0,786%, το χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Αυγούστου.
«Ένα καθολικό lockdown στη Γερμανία θα ήταν εξαιρετικά κακά νέα για την ανάκαμψη της οικονομίας», δήλωσε διαχειριστής κεφαλαίων στην ελβετική εταιρείας διαχείρισης ενεργητικού Vontobel.
Στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα έδειξαν ότι οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία αυξήθηκαν 3,8% τον Οκτώβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, πολύ περισσότερο από το 1,9% που προέβλεπαν οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters, μία επιπλέον ένδειξη ότι αυξάνονται οι πληθωριστικές πιέσεις.
Οι αγορές χρήματος απέσυραν τα στοιχήματα για αύξηση των επιτοκίων το επόμενο έτος, μη προεξοφλώντας πλέον την αύξηση τους κατά 10 μονάδες βάσης τον Δεκέμβριο του 2022, αν και θεωρείται ότι υπάρχει ακόμη μία πιθανότητα πάνω από 50% να συμβεί αυτό.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Nvidia: Η ώρα της κρίσης στη Wall Street – Τα αποτελέσματα που θα κρίνουν το AI ράλι
- Το παρασκήνιο της επίσκεψης του διευθυντή της CIA στη Ρωσία: Τι έγινε με Πούτιν
- Συναγερμός για το super El Niño: Φόβοι για αλυσιδωτές κρίσεις σε όλο τον κόσμο
- Πέθανε ο Τιμ Κάρι, γνωστός και από το «Μόνος στο Σπίτι 2»
- Κεραμέως για Τσίπρα: Περιέκοψε χιλιάδες συντάξεις χηρείας και τώρα εγκαλεί την κυβέρνηση
- AUSTRIACARD HOLDINGS AG - Οικονομική έκθεση AUSTRIACARD HOLDINGS AG (2026,Εξαμηνιαία,Ενοποιημένη)
- Ροδούλα: Έτοιμάζει επένδυση 41 εκατ. ευρώ με συμμετοχή επενδυτικού fund
- United Airlines: Η μεγάλη αλλαγή στην οικονομική θέση
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








