Μεγάλος αριθμός επιμελητηρίων αναμένεται να αντιμετωπίσει προβλήματα επιβίωσης, εξαιτίας της μείωσης των εσόδων από τα τέλη του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ), όπως αναφέρει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων σε εξώδικο διαμαρτυρία προς τα αρμόδια υπουργεία και την ΑΑΔΕ που αφορά στο θέμα της είσπραξης τελών ΓΕΜΗ μέσω των κατά τόπους ΔΟΥ.
_x000D_
Σύμφωνα με τη εξώδικη διαμαρτυρία, η οποία έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα της ΚΕΕΕ, κατά τα οριζόμενα στη κείμενη νομοθεσία προβλέπεται η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων ανταποδοτικών τελών ΓΕΜΗ μέσω της διαδικασίας του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ).
_x000D_
Για το θέμα αυτό η ΚΕΕΕ, για λογαριασμό όλων των επιμελητηρίων της χώρας, όπως υπογραμμίζεται, καταβάλει, συνεχείς, πολυετείς προσπάθειες, για την έκδοση της απαιτούμενης υπουργικής απόφασης του υπουργείου Οικονομικών, χωρίς όμως θετική ανταπόκριση. Κι αυτό, παρά το γεγονός, ότι σε πολλές παρόμοιες περιπτώσεις, για πλήθος άλλων φορέων, υπήρξε αποδοχή των αντίστοιχων αιτημάτων.
_x000D_
Από τη συνεχιζόμενη αυτή πρακτική, εκτιμάται ότι ικανός αριθμός επιμελητηρίων αναμένεται να αντιμετωπίσει προβλήματα επιβίωσης, εξαιτίας της αισθητής, πλέον, μείωσης εισπραξιμότητας των τελών ΓΕΜΗ.
_x000D_
Στο γεγονός αυτό, όπως σημειώνει η ΚΕΕΕ, επιβάλλεται να προστεθεί και το πλέγμα ευθυνών που βαρύνει τις διοικήσεις των επιμελητηρίων, ως προς την υποχρέωση είσπραξης των τελών ΓΕΜΗ, η οποία παραμένει απολύτως ενεργή, παρά την συνεχιζόμενη επί έτη αδράνεια της επίσημης πολιτείας. Η – παρά την θετική στάση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη – έλλειψη γενικότερης ανταπόκρισης, ήταν αυτή που υποχρέωσε την διοικητική επιτροπή της ΚΕΕΕ να εκφράσει τη διαμαρτυρία της.
_x000D_
Για τον λόγο αυτό, στην συνεδρίαση της διοικητικής επιτροπής της ΚΕΕΕ, την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022, αποφασίστηκε ομόφωνα, μετά από την εισήγηση της νομικής υπηρεσίας, να αποσταλεί εξώδικη διαμαρτυρία με αίτημα την άμεση υλοποίηση της νομοθετικής πρόβλεψης.
Το εξώδικο αναλυτικά: https://uhc.gr/wp-content/uploads/2022/02/Exwdiki_Diamartyria.pdf
_x000D_
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πάνω από 61.000 εισιτήρια στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων
- Τσίπρας: Η ανασύνθεση της προοδευτικής παράταξης δεν είναι μία εύκολη υπόθεση
- Πάνω από 20 δισ. δολάρια χρηματοδότησης αναμένεται να αντλήσει η Anthropic
- Ποινή έως και ισόβια και αφαίρεση Ιθαγένειας για το σμήναρχο που συνελήφθη για κατασκοπεία
- Διορία 48 ωρών από το υπουργείο Παιδείας στο ΑΠΘ για εξηγήσεις για τα σοβαρά επεισόδια
- Νεφέλη Τίτα: Η Ελληνίδα σημαιοφόρος στην Τελετή Εναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων
- Λάθος σε ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων με οικονομικές επιπτώσεις 44 δισ. δολαρίων
- Επενδυτικό πακέτο 2 δισ. δολάρια από τη Σαουδική Αραβία για τη Συρία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








