Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,70% στις 510,36 μονάδες
Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές στον απόηχο της νίκης του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές καθώς οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα στην πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει στη Γερμανία με την διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού έπειτα από την αποπομπή του Κρίστιαν Λίντνερ από υπουργό Οικονομικών.
Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,70% στις 510,36 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους σε θετικό έδαφος εκτός από τους τομείς της υγειονομικής περίθαλψης, των ταξιδιών και αναψυχής και των τηλεπικοινωνιών. Ο EuroStoxx 50 κέρδισε 1,06% στις 4.851 μονάδες.
Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 1,74% στις 19.367 μονάδες, ενώ στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο FTSE 100 υποχώρησε 0,32% στις 8.140 μονάδες. Ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε με +0,76% στις 7.425 μονάδες. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο βρέθηκε με κέρδη 0,12% στις 33.981 μονάδες και ο ισπανικός IBEX 35 σημείωσε κέρδη 0,64% στις 11.569 μονάδες.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) προχώρησε σε μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, παρόλο που ο νέος προϋπολογισμός του Εργατικού Κόμματος θολώνει τις προοπτικές για περαιτέρω χαλάρωση. Η μείωση, η οποία ήταν αναμενόμενη, είναι η δεύτερη της κεντρικής τράπεζας φέτος και φέρνει το βασικό επιτόκιο στο 4,75%.
Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά σήμερα Πέμπτη την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), η οποία αναμένεται να ανακοινώσει περαιτέρω μειώσεις επιτοκίων. Σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch Tool της CME Group, οι traders αναμένουν πιθανότητα 96,1% για μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στο τέλος της συνεδρίασης πολιτικής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, μετά από μείωση κατά μισή ποσοστιαία μονάδα τον Σεπτέμβριο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Με υπογραφή Active ο ψηφιακός βηματισμός της Ελλάδας
- Αλαλούμ με το τρένο που μπήκε σε λάθος γραμμή: Επιβεβαιώνει η Hellenic Train, διαψεύδει ο ΟΣΕ
- British Airways: Δωρεάν WiFi Starlink εν πτήση σε όλο τον στόλο της το 2026
- Eurobank: Θετικές ενδείξεις για απασχόληση και ανάπτυξη το γ’ τρίμηνο
- Επιτροπή Ανταγωνισμού: Διευκρινίσεις για τον έλεγχο συγκεντρώσεων επιχειρήσεων
- Γουίλιαμς (Fed): Ισως χρειαστεί αύξηση του ισολογισμού για κάλυψη της ανάγκης ρευστότητας
- Βορίδης στην εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο κ. Βάρρας με έβαλε να κάνω παράβαση καθήκοντος
- O Χρυσοχοϊδης απαγόρευσε τις… απαγορευμένες μπαλωθιές!
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








