Τα προϊόντα της πιο παλιάς ζυθοποιίας της Ιταλίας διατίθενται πλέον στην Ελλάδα από την ΕΖΑ
Την περαιτέρω ανάγκη για να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιό της και σε ποιοτικά προϊόντα εκτός Ελλάδος, τα οποία θα συνοδεύουν τα δικά της σηματοδοτεί η συνεργασία της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης (ΕΖΑ) για την αποκλειστική διανομή στην Ελλάδα της τταλικής ζυθοποιίας Menabrea.
Mε ένα χαρτοφυλάκιο που διαθέτει τόσο premium μπίρες, όσο και προϊόντα με 0% αλκοόλ, η ιταλική ζυθοποιία Menabrea έχει ιστορία πάνω από 170 έτη, θεωρούμενη η πιο παλιά ζυθοποιία της Ιταλίας.
Συγκεκριμένα, η ζυθοποιία ιδρύθηκε το 1846 στην πόλη Biella της Ιταλίας από τον Τζιουζέπε Μεναμπρέα και από τότε η οικογένεια, από γενιά σε γενιά, συνεχίζει την ιστορία της, προχωρώντας σε στρατηγικές συνεργασίες παγκοσμίως.
Κατά όσα αναφέρονται από την ΕΖΑ, η συνεργασία αυτή «ενισχύει δυναμικά το διεθνές χαρτοφυλάκιο της ΕΖΑ, αντανακλώντας τη στρατηγική της εταιρείας να προσφέρει κορυφαίες ετικέτες που αναβαθμίζουν την εμπειρία του καταναλωτή στην ελληνική αγορά».
Aυτή η σύμπραξη έρχεται με φόντο μια χρονιά, το 2024, που ο κύκλος εργασιών της ΕΖΑ μειώθηκε κατά 9% και διαμορφώθηκε στα 29 εκατ. ευρώ, έναντι 31,5 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά, καθώς η εταιρεία προχώρησε σε περιορισμό του παραγόμενου όγκου σε 200.000 εκατόλιτρα προκειμένου να παραμείνει στο καθεστώς της μικροζυθοποιίας και να διατηρήσει τα οφέλη του χαμηλού Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης ενώ έδωσε έμφαση σε προϊόντα με υψηλότερο περιθώριο κέρδους.
Παράλληλα, το EBITDA ανήλθε σε 2,8 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 55%, ενώ τα κέρδη προ φόρων και αποσβέσεων επανήλθαν σε οριακά θετικό πρόσημο, βελτιωμένα κατά 1 εκατ. ευρώ, ενισχύοντας τις λειτουργικές ταμειακές ροές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Με απόδοση 7,875% δανείστηκε η Aktor 300 εκατ. ευρώ
- AKTOR Α.Ε. ΣΥΜ/ΧΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
- Aktor: Άντλησε 650 εκατ. ευρώ – Υπερκάλυψη 3,4 φορές στην αύξηση κεφαλαίου
- Τραμπ στο Axios: Είμαι έτοιμος για «ισχυρή στρατιωτική δράση» εάν αποτύχουν οι συνομιλίες με το Ιράν
- AKTOR Α.Ε. ΣΥΜ/ΧΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ - ΑΚTOR Α.Ε. 28 – 07 – 2026
- ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΞΙΩΝ 28 – 07 – 2026
- AKTOR Α.Ε. ΣΥΜ/ΧΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΡΟΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ 57,777,778 ΝΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ & ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΛΗΘΕΝΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ
- ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ ΠΡΟΦΙΛ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 29ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2026
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








