Οικονομία

Φάιμαν: Ασέβεια προς τους Έλληνες η συζήτηση για Grexit

«Περισσότερο από περιττή» είναι, κατά τον καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, η αναζωπυρωθείσα συζήτηση για ενδεχόμενο Grexit. Ο κ. Φάιμαν κάνει λόγο για «ασέβεια απέναντι στους Έλληνες ψηφοφόρους, όπως επίσης και απέναντι στους Ευρωπαίους πολίτες».

Μιλώντας στην εφημερίδα «Κουρίρ» ο καγκελάριος τόνισε «όσα συζητούνται στον προεκλογικό αγώνα στην Ελλάδα είναι υπόθεση των Ελλήνων».

Για τον κ. Φάιμαν είναι «άσκοπη έπαρση» να προσπαθεί κανείς να εξηγήσει σε έναν λαό που βρίσκεται προ εκλογών, το πώς βλέπουν στο Βερολίνο την εσωτερική κατάσταση στην Ελλάδα. «Η Ελλάδα τήρησε στο παρελθόν όλες τις συμφωνίες και τις υποχρεώσεις και δεν έχω καμία αμφιβολία πως θα τις χειριστεί έτσι και στο μέλλον», πρόσθεσε.

«Δεν έχει καθόλου κατανόηση για τη μεγαλοποίηση που γίνεται ως προς τους προεκλογικούς τόνους στην Ελλάδα και την ως εκ τούτου πρόκληση μίας συζήτησης για έξοδο από το ευρώ», συνέχισε. «Όλα όσα συζητούνται σε έναν προεκλογικό αγώνα είναι υπόθεση των Ελλήνων. Τώρα θα διεξαχθούν εκλογές στην Ελλάδα και είναι άσκοπο να δημιουργείται η εντύπωση μίας απειλής απέναντι στους Έλληνες, ενώ η παρέμβαση στη συζήτηση και η πρόκληση ανασφάλειας στους ανθρώπους δεν αποφέρει τίποτε», επεσήμανε.

Ταυτόχρονα, ο Αυστριακός καγκελάριος απηύθυνε έκκληση προς τους συναδέλφους του στην Ευρωπαϊκή Ένωση «να πράξουν περισσότερα για το ευρωπαϊκό εγχείρημα και να εξασφαλίσουν την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη» θεωρώντας πως «θα υπάρξουν ακόμη πολλά εμπόδια και πως η συζήτηση για την Ελλάδα ακόμη δεν έχει τελειώσει».

Ήδη, τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου, ο Αυστριακός καγκελάριος, είχε αποστείλει σαφέστατο μήνυμα ότι «ο ελληνικός λαός έχει το δικαίωμα να εκλέξει μία Βουλή και μία κυβέρνηση, όπως αυτός θεωρεί σωστό» ενώ είχε απορρίψει ως «άχρηστη έπαρση» την όλη συζήτηση για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu