Για την ανάπτυξη στην Ελλάδα που «γίνεται ολοένα και πιο γρήγορη» κάνει λόγο σε δημοσίευμά της η συντηρητική γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.
«Η ελληνική οικονομία ανεβάζει ταχύτητες» είναι ο τίτλος του άρθρου το οποίο επισημαίνει:
«Η ελληνική κυβέρνηση απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να ζητήσει νέα δάνεια. Τώρα φαίνεται πως η (ελληνική) οικονομία εξυπηρετεί τους στόχους της, αφού η ανάπτυξή της γίνεται ολοένα και πιο γρήγορη. Χάρη στις αυξημένες εξαγωγές, η ελληνική οικονομία ανέβασε ταχύτητες το πρώτο τρίμηνο. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,8% σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του 2017, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η ΕΛΣΤΑΤ στην Αθήνα. Έτσι, η ανάπτυξη “έτρεξε” με τετραπλάσιους ρυθμούς σε σχέση με τις μέχρι τώρα ταχύτητες και με ρυθμό διπλάσιο από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης. Εδώ και πέντε τρίμηνα, η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται αδιάκοπα».
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «η Ελλάδα βρισκόταν επί μακρόν σε οικονομική ύφεση. Κατά τη διάρκειά της, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά περίπου ένα τέταρτο. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θέλει να οδηγήσει τη χώρα του σε βιώσιμη ανάπτυξη με ένα επενδυτικό σχέδιο, μετά τη λήξη του ευρωπαϊκού προγράμματος βοήθειας το καλοκαίρι» μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΗΠΑ: Στο τραπέζι ο Νόμος Αμυντικής Παραγωγής για αύξηση της διύλισης πετρελαίου
- Ευρωαγορές: Ράλι ανακούφισης, όχι αλλαγή τάσης
- Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ το ιατρείο στο Κολωνάκι μετά τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
- Σχολικά λεωφορεία στο «μικροσκόπιο» της Τροχαίας – 457 παραβάσεις σε 2.263 ελέγχους
- Παραιτήθηκε ο πρύτανης του Keele Οδυσσέας Ζώρας με αιχμές κατά κυβέρνησης και Υπ. Παιδείας
- ΠΡΟΝΤΕΑ Α.Ε.Ε.Α.Π. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Οκτώ ταυτοποιήσεις για την επίθεση σε πρώην πρόεδρο αθλητικής ομάδας στη Θεσσαλονίκη
- UNIBIOS Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







