Οικονομία

Φέσσας: Το οικονομικό ρίσκο είναι συνδεδεμένο με το πολιτικό ρίσκο

Τη θέση πως «το οικονομικό ρίσκο της χώρας παραμένει συνδεδεμένο με το πολιτικό ρίσκο» και πως «όσο αυτό συμβαίνει, η προσπάθεια να ορθοποδήσουμε, να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις, τις επενδύσεις και την πραγματική οικονομία θα ανακόπτεται» εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανίων Θεόδωρος Φέσσας.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, όμως η οικονομική ζωή μιας χώρας σε ύφεση μπορεί κάλλιστα να βρεθεί σε αδιέξοδο όταν χάνονται ευκαιρίες και επικρατούν κομματικές προτεραιότητες» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Φέσσα, το 2015 η ανάκαμψη θα είναι περισσότερο εμφανής και δεν θα βασίζεται μόνο στην ιδιωτική κατανάλωση αλλά και στις επενδύσεις. Όμως, όπως είπε, αυτή η πρόβλεψη δεν λαμβάνει υπόψη τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις.

«Αν οδηγηθούμε σε εκλογές, τότε μια νέα – εκ των πραγμάτων – κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί τη συμφωνία με τους δανειστές. Στο μεσοδιάστημα η ελληνική οικονομία και κοινωνία θα ξαναζήσουν την ανασφάλεια και αβεβαιότητα, που με τόσο κόπο αγωνιστήκαμε να αφήσουμε πίσω».

Ο κ. Φέσσας τόνισε ότι η συναίνεση σήμερα είναι εθνικά ωφέλιμη όσο ποτέ.

«Εμείς, ως κοινωνικοί εταίροι, έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία: να αφήσουμε την καχυποψία στην άκρη. Να τολμήσουμε να στείλουμε στην κοινωνία και στα κόμματα ένα μήνυμα συνεννόησης και συναίνεσης» είπε χαρακτηριστικά και σε ότι αφορά στην αγορά διευκρίνισε ότι, προφανώς, δεν νοείται αγορά με μεγάλες μόνο επιχειρήσεις, αλλά χρειάζεται ένα ομοιογενές και υγιές οικοσύστημα με μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις.

Όπως είπε, οι μικρές επιχειρήσεις πρέπει να μεγαλώσουν, να γίνουν πιο οργανωμένες, πιο ανθεκτικές και πιο ικανές να σταθούν στον ανταγωνισμό. 

Οικονομία

close menu