Διεθνή

Φίλιπ Λέιν: Είναι νωρίς να μιλάμε για μείωση επιτοκίων

Μόλις βεβαιωθούμε ότι οδεύουμε σταθερά προς τον στόχο του 2% για τον πληθωρισμό, τότε το ζήτημα των μειώσεων επιτοκίων θα έρθει στο επίκεντρο, υποστήριξε ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ

Τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το οποίο σημαίνει ότι οι μειώσεις επιτοκίων δεν είναι ζήτημα που θα συζητηθεί βραχυπρόθεσμα, δήλωσε ο Φίλιπ Λέιν.

Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη ενισχύθηκε τον προηγούμενο μήνα, σκαρφαλώνοντας στο 2,9% από 2,4% τον Νοέμβριο.

«Αυτή η μέτρηση για τον Δεκέμβριο επιβεβαιώνει την εκτίμηση μας από τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, τις προβλέψεις του Δεκεμβρίου. Στη βάση αυτή, και φυσικά θα παρακολουθούμε τα εισερχόμενα στοιχεία, οι μειώσεις επιτοκίων δεν είναι κάτι που θα μας απασχολήσει βραχυπρόθεσμα» τόνισε σύμφωνα με το Reuters σε εκδήλωση στο Δουβλίνο.

«Μόλις αποκτήσουμε την απαιτούμενη βεβαιότητα ότι οδεύουμε σταθερά προς τον στόχο του 2% για τον πληθωρισμό, τότε το ζήτημα των μειώσεων επιτοκίων θα έρθει στο επίκεντρο. Αλλά αυτή τη στιγμή, αυτό είναι μια εικασία, και θα χρειαστεί να δούμε τα εισερχόμενα στοιχεία προτού προχωρήσουμε πέρα από αυτό» πρόσθεσε.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu