Επιχειρήσεις

Financial Times: «Αρκούδες μέσα σε κλουβιά» οι πρώην καταθέτες της Τρ. Κύπρου

Στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου, η οποία αναμένεται εντός του Δεκεμβρίου στα χρηματιστήρια Αθήνας και Κύπρου, αναφέρεται η στήλη Lex των Financial Times.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά τα δημοσίευμα, οι πρώην καταθέτες της τράπεζας, ιδίως οι Ρώσοι, οι οποίοι έγιναν μέτοχοι μετά το bail in του 2013, μοιάζουν με «αρκούδες στα κλουβιά».

Σύμφωνα με τη στήλη της βρετανικής εφημερίδας, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να βγει κανείς από την Τράπεζα Κύπρου, πουλώντας τις μετοχές του, καθώς παρά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί υπό τη διοίκηση του John Hourican, η τράπεζα εξακολουθεί να βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση.

Η βρετανική εφημερίδα σχολιάζει ότι είναι πολύ πιθανή η πώληση μετοχών όταν ανοίξουν «οι πόρτες του κλουβιού», αναφερόμενη στην επανέναρξη της διαπραγμάτευσης των μετοχών της τράπεζας στα Χρηματιστήρια Αθηνών και Κύπρου.

Το δημοσίευμα, πάντως, αναφέρει πως δεν πρέπει να υποθέσει κανείς ότι θα υπάρξει μεγάλο κύμα πωλήσεων, καθώς η προσμονή για ανάκαμψη της τράπεζας και της κυπριακής οικονομίας είναι μεγάλη.

Όπως σημειώνεται, η αξία της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου σήμερα υπολογίζεται σε 0,24 ευρώ, δηλαδή 0,6 φορές η λογιστική αξία, ωστόσο η προοπτική αύξησης της τιμής της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου και το κλείσιμο της διαφοράς με τη λογιστική αξία δημιουργεί πιθανότητες μεγάλου κέρδους και μερικής απάλειψης της ζημιάς επί των καταθέσεων.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu