Τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας είναι σε «πολύ καλή κατάσταση», αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, με αφορμή τα στοιχεία του πρωτογενούς πλεονάσματος της Ελλάδας που ανακοινώθηκαν χθες.
«Αυτό είναι κάτι που δεν ακούει κανείς πολύ συχνά», σημειώνει το δημοσίευμα, με τίτλο «Το ελληνικό πλεόνασμα του προϋπολογισμού εκτοξεύθηκε ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup».
Το πρωτογενές πλεόνασμα της χώρας, επισημαίνουν οι FT, διπλασιάστηκε σχεδόν πέρυσι καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε την είσπραξη φόρων ξεπερνώντας κατά πολύ τους στόχους των δανειστών της χώρας, την ώρα που κλείνει δύο χρόνια στην εξουσία.
«Τα τελευταία στοιχεία υποδηλώνουν ότι οι μεταρρυθμίσεις αποδίδουν», σχολιάζει το δημοσίευμα, με τα έσοδα από το ΦΠΑ στα καύσιμα, τον καπνό και άλλα προϊόντα να είναι αυξημένα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Tesla: Τέλος εποχής για το Cybertruck;
- Βρετανία: Ο Μπέρναμ θέλει να αφήσει πίσω του το Brexit – Το νέο πολιτικό στοίχημα
- Αυστρία: Γιατί οι επενδυτές ζητούν τα χρήματά τους από τα funds ακινήτων
- Χρέη σε Εφορία και ΕΦΚΑ: Ποιοι κερδίζουν από το επιτόκιο 3% και τις 120 δόσεις
- Συναγερμός για τα αποθέματα ντίζελ στην Αυστραλία: Το αδύναμο σημείο της
- Η γιορτή στην Ινδία που ανοίγει το χρηματιστήριο σε ημέρα αργίας
- Συντάξεις στην Ευρώπη: Ποιοι βγαίνουν νωρίτερα και ποιοι αργότερα
- Wall Street: Να αγοράσουν ή να πουλήσουν οι επενδυτές μετά τη μεγάλη αναταραχή;
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








