Διεθνή

Φιντάν για θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο: Δεν είναι αθώο περιβαλλοντικό σχέδιο στα μάτια μας

«Τουρκία και Ελλάδα συμφωνούν σήμερα ότι δεν θα πρέπει να κάνουμε μονομερή βήματα»

Στο θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο αναφέρθηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, στο περιθώριο δηλώσεών του με τον Αυστριακό ομόλογό του.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Από την άλλη πλευρά, καταγράψαμε επίσης τις επιφυλάξεις και τις σκέψεις μας σχετικά με το θαλάσσιο πάρκο. Τις εκφράσαμε (στην ελληνική πλευρά). Είπαμε ότι δεν πρόκειται για ένα αθώο περιβαλλοντικό σχέδιο στα μάτια μας, ότι αν προχωρήσει, θα μπει σε θέματα που αφορούν την υφαλοκρηπίδα, που είναι μια κόκκινη γραμμή που μας προβληματίζει, και ότι δεν θα το δεχτούμε. Υπήρξε επίσης κατανόηση της αρχής, ότι δεν πρέπει να γίνουν εκατέρωθεν μονομερή βήματα χωρίς να επιλυθούν αυτά τα προβλήματα».

Πρόσθεσε πως «και οι δύο πλευρές συμφωνούν σήμερα ότι δεν θα πρέπει να κάνουμε μονομερή βήματα, εκατέρωθεν βήματα και ότι θα πρέπει να αναζητήσουμε λύση για να συζητήσουμε τα υπάρχοντα προβλήματα, όσο δύσκολα και αν είναι αυτά. Η καλή θέληση και η πολιτική βούληση είναι προφανείς. Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας. Με τη θέληση του Θεού, ελπίζω να δούμε σύντομα εξελίξεις όσον αφορά τόσο τα τρέχοντα όσο και τα χρόνια προβλήματα».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu