Με υποβάθμιση απειλεί την Ελλάδα ο οίκος Fitch, ο οποίος προειδοποιεί πως εάν δεν «κλείσει» η τελευταία αξιολόγηση της τρόικα τότε θα προβεί στην επί τα χείρω αναθεώρηση της αξιολόγησης «Β».
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της σημερινής έκτατης τηλεδιάσκεψης, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης κατέστησε σαφές πως εάν δεν υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, τότε θα αναγκαστεί να προβεί στην υποβάθμιση της ελληνικής αξιολόγησης.
Ας σημειωθεί πως ο οίκος Fitch παρέχει στην Ελλάδα την αξιολόγηση «Β», με «σταθερό» outlook.
Ως ορόσημο για την ενδεχόμενη υποβάθμιση της ελληνικής αξιολόγησης, ο οίκος Fitch έθεσε την 15η Μαΐου.
Την τηλεδιάσκεψη διεύθυνε ο επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης των χωρών της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, Ed Parker, ενώ συμμετείχαν και στελέχη από τα τμήματα αξιολόγησης του οίκου.
Στο επίκεντρο, εκτός των πολιτικών εξελίξεων, ετέθησαν οι θέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, καθώς και οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών.
Aξίζει να σημειωθεί πως χθες, Τετάρτη, ο οίκος Standard & Poor’s έθεσε την αξιολόγηση “Β” σε καθεστώς Credit Watch Negative.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Η efood περνάει στο fund από τη Νέα Υόρκη «SSW Partners»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μεικτά πρόσημα με φόντο την ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
- BALLY'S INTRALOT Α.Ε. - Αγορά μετοχών Bally’s Intralot από την Deutsche Bank
- ΕΚΠΟΙΖΩ: Νέα «παγίδα» χρεώσεων από την Εθνική Τράπεζα μέσω των καρτών DUAL MASTERCARD
- MEVACO ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ Α.Β.Ε.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Στη Σαγκάη η έδρα του νέου παγκόσμιου οργανισμού για την Τεχνητή Νοημοσύνη
- Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια τα vouchers για τα παιδιά πολύτεκνων οικογενειών
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








