Aπό το τρίτο πακέτο βοήθειας ύψους 86 δισ. ευρώ, έχουν εκταμιευτεί από τον ESM μόλις 31,7 δισ. ευρώ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού «Focus», το οποίο αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται τον Αύγουστο του 2018, έπειτα από ακριβώς τρία χρόνια (σ.σ. από την έναρξη του προγράμματος το 2015). Ενώ διανύουμε το δεύτερο μισό της συνολικής διάρκειας, δεν έχουν εκταμιευτεί ούτε τα μισά χρήματα. Κατά τους εναπομείναντες 14 μήνες οι πληρωμές προς την Αθήνα δεν πρόκειται να αυξηθούν».
Πιθανότατα, σύμφωνα με κύκλους του ESM που επικαλείται το Focus Online, «η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να κάνει χρήση του συνολικού πακέτου βοήθειας. Ασαφές παραμένει μόνον πόσα χρήματα θα περισσέψουν στο τέλος».
Σύμφωνα με το «Focus», «ούτε από τα δυο πρώτα πακέτα βοήθειας είχε εκταμιευτεί το σύνολο των χρημάτων που προβλεπόταν. Από το πρώτο πακέτο ύψους 110 δισ. ευρώ είχαν εκταμιευτεί μόλις 73 δισ. ενώ από το δεύτερο ύψους 163,6 δισ. δόθηκαν τελικά τα 142,7 δισ. ευρώ».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Θάνατος Μαζωνάκη: Η «κλινική» διαφήμιζε θεραπείες στο διαδίκτυο, αλλά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν τις έβλεπαν
- Η πορτογαλική D3 μηνύει Meta, TikTok και YouTube για «εθιστικό σχεδιασμό»
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Η ΕΚΤ και το πετρέλαιο κράτησαν χαμηλά το ρίσκο
- ΔΝΤ: Στο 3% η παγκόσμια ανάπτυξη το 2026 – Παραμένουν υψηλοί οι κίνδυνοι από ενέργεια και χρέος
- Θάνατος Μαζωνάκη: Σύλληψη των δύο γιατρών για θανατηφόρα έκθεση
- Ιρανική επίθεση προκάλεσε ζημιές σε αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη στην Ιορδανία
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕ ΣΩΜΑ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







