Η τρίμηνη προθεσμία που προβλέπει ο αλβανικός εκλογικός νόμος για την ορκωμοσία του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας εκπνέει
Εντός της ημέρας αναμένεται να πραγματοποιηθεί η διαδήλωση για την άμεση απελευθέρωση του Δημάρχου Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη. Ένας από τους ομιλητές θα είναι ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ενώ το παρών θα δώσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.
Η εκδήλωση για την άμεση απελευθέρωση θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της ομογενειακής οργάνωσης «Ομόνοια», στις 18:00, στον κεντρικό πεζόδρομο Σπηλαίων στη Χιμάρα.
Ενεργή η στήριξη της Ελλάδας στον Μπελέρη
Από την μεριά της, η Ελλάδα στηρίζει ενεργά τον Μπελέρη και κάνει προσπάθειες για την απελευθέρωση του. Ο πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα στον Αλβανό ομόλογο του κατά την διάσκεψη του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.
Επίσης ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης τηλεφώνησε δύο φορές στην Αλβανίδα ομόλογο του για το θέμα. Όπως έχει δηλώσει η Αλβανία «πυροβολεί τα πόδια της με δεδομένη και την ευρωπαϊκή της προοπτική» με τις αποφάσεις της.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- N. Mπέρτσος: Μπαίνει στα τουριστικά καταλύματα το πρώην στέλεχος της Grivalia και της Εurobank
- Tethys: Το ελληνικό success story προβληματικών δανείων του ξενοδοχειακού κλάδου
- Τετραήμερο 28ης Οκτωβρίου: Γεμάτοι οι ουρανοί της Aegean με 95% πληρότητα οι διεθνείς προορισμοί – Οι τοπ επιλογές
- Ανασυγκροτήθηκε το Δ.Σ. της Τράπεζας Χανίων: Πρόεδρος ο Μιχαήλ Μαρακάκης
- Κατατέθηκε η αχρείαστη τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη: 6 υπουργοί υπογράφουν και αναθέτουν σε ιδιωτική εταιρεία να σβήσει τα 57 ονόματα των Τεμπών!
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με άνοδο ξεκίνησε η εβδομάδα
- Λαβρόφ και Ρούμπιο συζήτησαν τα «επόμενα βήματα προς τη διευθέτηση του πολέμου στην Ουκρανία»
- ONYX: Τα ποσοστά των βασικών μετόχων μετά την εισαγωγή στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις