Η τρίμηνη προθεσμία που προβλέπει ο αλβανικός εκλογικός νόμος για την ορκωμοσία του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας εκπνέει
Εντός της ημέρας αναμένεται να πραγματοποιηθεί η διαδήλωση για την άμεση απελευθέρωση του Δημάρχου Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη. Ένας από τους ομιλητές θα είναι ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ενώ το παρών θα δώσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.
Η εκδήλωση για την άμεση απελευθέρωση θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της ομογενειακής οργάνωσης «Ομόνοια», στις 18:00, στον κεντρικό πεζόδρομο Σπηλαίων στη Χιμάρα.
Ενεργή η στήριξη της Ελλάδας στον Μπελέρη
Από την μεριά της, η Ελλάδα στηρίζει ενεργά τον Μπελέρη και κάνει προσπάθειες για την απελευθέρωση του. Ο πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα στον Αλβανό ομόλογο του κατά την διάσκεψη του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.
Επίσης ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης τηλεφώνησε δύο φορές στην Αλβανίδα ομόλογο του για το θέμα. Όπως έχει δηλώσει η Αλβανία «πυροβολεί τα πόδια της με δεδομένη και την ευρωπαϊκή της προοπτική» με τις αποφάσεις της.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κάλας: Αποφασιστική αυτή η εβδομάδα για το θέμα της Ουκρανίας
- ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τρίτη 16/12 με τη συμμετοχή της ΠΟΕ-ΟΤΑ
- Allwyn: Προχώρησε σε νέα αγορά μετοχών του ΟΠΑΠ
- Πιο αυστηρά μέτρα για τις εισαγωγές δεμάτων ζητά η ΕΣΕΕ – Όχι επαρκές το προσωρινό τέλος των 3 ευρώ
- Δασμοί και ανταγωνισμός χτύπησαν την iRobot που παράγει τις γνωστές και στην Ελλάδα, σκούπες Roomba
- Ολοκληρώθηκε η συμφωνία ΙΚΤΙΝΟΣ – CBE Capital για το ακίνητο στον Ορμο Σητείας
- Αύξηση 11,9% σε παραγωγή και πωλήσεις οχημάτων στην Κίνα στο ενδεκάμηνο
- Αποθέωση Παυλίδη από τον Μουρίνιο για το χατ τρικ εναντίον της Μορεϊρένσε (4-0)
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








