Στο πλαίσιο του πακέτου μέτρων για τους δασμούς του Τραμπ
Ανοιχτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση στην παράταση μιας συμφωνίας που παρέχει στους αμερικανικούς αστακούς αφορολόγητη πρόσβαση, ως μέρος ενός ευρύτερου πακέτου που αποσκοπεί στην άρση των δασμών που επέβαλε ο Ντόναλντ Τραμπ, ανέφεραν την Πέμπτη οι Financial Times, επικαλούμενοι δύο αξιωματούχους.
Ο ισχύων κανονισμός της ΕΕ που καταργεί τους δασμούς για τους φρέσκους και κατεψυγμένους αστακούς από τις ΗΠΑ λήγει στις 31 Ιουλίου. Η συμφωνία για τους αστακούς μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ συνήφθη το 2020 κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του Τραμπ.
Ο Bernd Lange, πρόεδρος της επιτροπής εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δήλωσε στους FT ότι το εμπόριο αστακών δεν είναι πολύ σημαντικό από οικονομική άποψη, αλλά οδήγησε σε αποκλιμάκωση από τον Τραμπ. “[Η συμφωνία] λήγει στα τέλη Ιουλίου. Είμαι πραγματικά υπέρ της παράτασής της”.
Η ΕΕ αντιμετωπίζει αμερικανικούς εισαγωγικούς δασμούς 25% στον χάλυβα, το αλουμίνιο και τα αυτοκίνητά της. Αντιμετωπίζει επίσης δασμούς 10% για σχεδόν όλα τα άλλα αγαθά, κάτι που θα μπορούσε να αυξηθεί στο 20% μετά τη λήξη της 90ήμερης παύσης του Τραμπ στις 8 Ιουλίου.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προτείνει αντίμετρα για εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων αξίας έως και 95 δισ. ευρώ (107,60 δισ. δολαρίων), εάν οι διαπραγματεύσεις με την Ουάσινγκτον για τους δασμούς αποτύχουν.
Η Επιτροπή έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θα προτιμούσε μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων παρά δασμούς “tit-for-tat”.
Το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει άμεσα την αναφορά. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνήθηκε να σχολιάσει στους FT και δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό εκτός του κανονικού ωραρίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Γνωστοποίηση σημαντικών αλλαγών στα δικαιώματα ψήφου σύμφωνα με το ν. 3556/2007, όπως ισχύει
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Ολοκλήρωση της συγχώνευσης με απορρόφηση από την Τράπεζα Πειραιώς κατά 100% θυγατρικών εταιρειών
- Ευρωαγορές: Βουτιά στους δείκτες, κύμα ρευστοποιήσεων στις μετοχές
- Telegraph: Το Ιράν ζητά S-400 από τον Πούτιν – Η μυστική επιστολή και το σχέδιο στρατιωτικής θωράκισης της Τεχεράνης
- ΣΕΤΕ: «Όχι» στη νέα αύξηση του τέλους παρεπιδημούντων στο 1% – Αδικαιολόγητη η πρόσθετη επιβάρυνση
- Αιφνιδιαστική ακύρωση από Τραμπ: Στον «πάγο» η επιτροπή των ισχυρών της τεχνολογίας
- IDEAL HOLDINGS A.E. - Ανακοίνωση αγοράς ιδίων μετοχών
- Τουρκική πρόκληση με αντι-NAVTEX για το «Abeille Marengo»: Η Άγκυρα απαιτεί άδεια για το καλώδιο Κρήτης – Κύπρου
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








