Εντός της εβδομάδας, σχετική νομοθετική διάταξη που θα περάσει στη Βουλή, με τη συνδρομή της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, θα δώσει όλο το πλαίσιο σχετικά με τον σχεδιασμό για αποστολή των sms στα κινητά τηλέφωνα ανεμβολίαστων πολιτών, όπως τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Στο πλαίσιο της προληπτικής ιατρικής, την οποία θέλουμε να ξεκινήσουμε και να εφαρμόσουμε από τους εγγεγραμμένους στην άυλη συνταγογράφηση και ενόψει του κινδύνου της δημόσιας υγείας που είναι παρών, προσπαθούμε να ενισχύσουμε και την ενημέρωση και την πρόληψη. Άρα, σε όσους είναι στην άυλη συνταγογράφηση και δεν ανταποκρίθηκαν μέχρι τώρα στο κάλεσμα για εμβολιασμό θέλουμε να κάνουμε μία υπόμνηση, μία υπενθύμιση σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί για τη χρησιμότητα του εμβολίου», πρόσθεσε.
Ο κ. Γεωργαντάς επεσήμανε ότι μηνύματα είχαν σταλεί και στην αρχή της καμπάνιας του εμβολιασμού, οπότε αναγραφόταν ένα προτεινόμενο ραντεβού. Για όσους δεν ανταποκρίθηκαν τότε, τώρα θα αρχίσουν να αποστέλλονται στα κινητά τηλέφωνά τους sms υπενθύμισης, όπως είπε χαρακτηριστικά. «Είναι μία υπενθύμιση, η οποία θα γίνεται με μία σχετική περιοδικότητα κι όχι σε καθημερινή βάση». Ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι στο μήνυμα θα αναγράφεται η χρησιμότητα του ραντεβού για εμβολιασμού και πρόσθεσε πως στο σύνολο του ενήλικου πληθυσμού έχει εμβολιαστεί το 72%.
«Χρησιμοποιούμε όλα τα μέσα για να πείσουμε, να σώσουμε όσους μπορούμε, είναι ένα επιπλέον μέσο», σχολίασε ο κ. Γεωργαντάς. Μάλιστα, όπως ανέφερε, από το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει προαναγγελθεί ότι τους επόμενους μήνες στο μητρώο της άυλης συνταγογράφησης θα υπάρχουν δράσεις προληπτικής ιατρικής σε σχέση με αναγκαίες εξετάσεις σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Βουλή: “Πέρασαν” η μετάβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ και η τροπολογία για το ελβετικό φράγκο
- Ο Πάνος Λασκαρίδης ανάδοχος της πρώτης φρεγάτας FDI Belharra «ΚΙΜΩΝ»
- «Να χωθούν μέσα όσοι συγκάλυψαν τα Τέμπη», λένε οι συγγενείς των θυμάτων (βίντεο)
- Ξεκίνησε η εγκατάσταση των 388 έξυπνων καμερών της Περιφέρειας Αττικής
- Eurostat: Άλμα 36,1% της εισαγωγής LNG σε αξία και 25,9% σε όγκο στην ΕΕ το 9μηνο
- Profile Systems: Από 22 Δεκεμβρίου στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου οι 78.000 νέες μετοχές
- H Lidl Ελλάς στο πλευρό της MOYSA: 10 χρόνια αρμονίας και υποστήριξης
- Επ. Ανταγωνισμού: Στο στόχαστρο η αγορά των σχολικών τσαντών και ειδών επώνυμης ένδυσης και υπόδησης
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








